Kartepe Çocuk Kitaplari Fuari Kapilarini Ziyaretçilere Açti

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 60 yayinevi ve 70'in üzerinde çocuk yazarinin katilimiyla ilk kez düzenlenen fuar, 10 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde belediye tarafindan düzenlenen "Kartepe Çocuk Kitaplari Fuari" açildi.

Bir alisveris merkezinin bahçesinde gerçeklestirilen fuarin açilisinda konusan Vali Yardimcisi ???????Abdul Rauf Ulusoy, kitap okumanin önemine degindi.

Kartepe Kaymakami Altug Çaglar da Kartepe'nin bu ve buna benzer birçok etkinlikle daha üst pozisyona gelecegini kaydederek, "Kitap okudukça ayri bir haz duyuluyor. Bizler de okuyalim. Kitaplardan uzak durmayalim. Saatlerce elimizde tablet, telefonla ugrasiyoruz. Aksamlari evlatlarimizla bizler de kitaplarimizi okuyalim." diye konustu.

- "70'in üzerinde çocuk kitabi yazari katiliyor"

Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman ise ilkini gerçeklestirdikleri fuarin, çocuklara hayirli olmasini temenni etti.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesinin yillardir kitap fuari düzenledigini aktaran Kocaman, söyle devam etti:

"Bu sene bir ilk olarak çocuk kitaplari fuari organize etmek istedik çünkü günümüzde teknolojinin hayata girmesiyle kitap okuma ve kitap edinme aliskanliginin azaldigi kanaatindeyiz. Bu vesileyle kitaplarimizi hem çocuklarimizla bulusturmak hem de kitap okuma ayricaliginin farkindaligini yeniden kazanmak için böyle bir organizasyonu gerçeklestirelim istedik. Türkiye genelinden 60 yayinevi burada. Fuarimiza, 70'in üzerinde yazarimiz, çocuk kitabi yazari katiliyor."

Konusmalarin ardindan açilis kurdelesi kesildi. Daha sonra protokol üyeleri, çocuklarla birlikte stantlari gezerek, kitaplari inceledi.

Fuar, 10 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA