Hindistan'in Ankara Büyükelçiligi'nde 'Hindistan Teknik Ve Ekonomik Is Birligi Günü' Etkinligi

Hindistan'in Ankara Büyükelçisi Sanjay Kumar Panda'nin ev sahipliginde, "ITEC Günü" olarak bilinen "Hindistan Teknik ve Ekonomik Is birligi Günü"nün 57. yil dönümü ve Hindistan Kültürel Iliskiler Konseyi (ICCR) Mezunlar Günü etkinligi düzenlendi.

Davete, Disisleri Bakanligi Güney Asya Genel Müdürü Büyükelçi Riza Hakan Tekin, ITEC mezunlari ve çok sayida davetli katildi.

Burada konusan Büyükelçi Panda, ITEC'in 1964'te Hindistan'in ortagi ülkeler için ikili destek programi olarak baslatildigini belirterek, "O zaman bir fikir olarak baslayan, gelismekte olan ülkelerdeki dostlarimiz için bir vizyon olan sey, kalkinma ortakligimizda güçlü bir marka haline geldi." diye konustu.

ITEC'in, ülkesinin bilgi, beceri ve uzmanligini dünyayla paylasmak için en önemli araç oldugunu söyleyen Panda, her yil 161 ortak ülkeye 10 binden fazla burs verildiginin altini çizdi.

Panda, birçok Türk vatandasinin, kapasite gelistirme programlarindan ve Hindistan hükümeti tarafindan sunulan burslardan yararlanmasindan duydugu memnuniyeti dile getirerek, diplomatlara, akademisyenlere, ögrencilere bu programlara basvuru yapmalari çagrisinda bulundu.

Etkinlikte konusan Disisleri Bakanligi Güney Asya Genel Müdürü Büyükelçi Tekin de zengin tarihe ve kültüre sahip iki ülkeyi bir araya getiren ITEC'in çok faydali bir program oldugunu ve Bakanligin, kendilerine tahsis edilen burs imkanlarinin kullanilmasi için elinden geleni yapacagini söyledi.

Türkiye ve Hindistan'in yüzyillara dayanan köklü iliskilerine ve iki ülke halki arasindaki güçlü kültürel baga dikkati çeken Tekin, ITEC gibi programlarin, bu iliskilerin daha da güçlendirilmesi açisindan çok önemli oldugunu dile getirdi.

Kaynak: AA