Dünya Medyasinin Gündemine Girmisti...O Adam Konustu

Bursa’nin Inegöl ilçesinde ormanlik alanda ekiplerle birlikte kendini arayan ve dünya basininda gündem olan Beyhan Mutlu ilk kez konustu. Arama çalismalari sirasinda ekiplerin Beyhan ismiyle seslenmesiyle kayip olan adamin kendisi oldugunu ögrenen Mutlu, kayip olan sahsin kendisi oldugunu israrla söylemesine ragmen ekiplere kendini inandiramadi. Beyhan Mutlu, "Dünya gündemine girmisim ama dünya umurumda degil" diye konustu.

Dünya Medyasinin Gündemine Girmisti...O Adam Konustu
Bursa’nin Inegöl ilçesinde alkol aldiktan sonra kendini arama çalismalarina katilan Beyhan Mutlu, dünyanin önde gelen gazetelerinin internet sitelerine "Kayip Türk kendisini arama ekibine katildi" basligiyla manset olmustu.

Dünyanin tanidigi Beyhan Mutlu, sessizligini bozup, yasadigi o anlari anlatti.

Bursa’nin Hamitler Mahallesi’nden gelip Inegöl’ün Çayyaka mahallesinde çalistigini ifade eden Mutlu, "Olay günü Mesut arkadasimla Inegöl’de islerimizi hallettik. Gelirken de alkol aldik yanimiza. Sonrasinda beraber alkol aldik. Vakit geç olunca ’ben dinlemeye gidiyorum’ diyerek yanindan ayrildim. Yazlik evde alkol almistik. Ben dinlenmek için diger eve gittim. Arkadasim beni tam anlamamis. Benim geri dönmedigimi görünce meraklanmis. Jandarmayi ve arama kurtarma ekiplerine haber vermis. Gece 1 gibi uyudum. Sabaha karsi 5 siralarinda uyandim. Disariya çiktim. Arama kurtarma ekiplerini görünce yanlarina gittim ne oldugunu sordum. Kayip biri oldugunu söylediler. Ben de aralarina karisarak, kayip olan sahsi aramaya basladim. Kayip kisinin kim oldugunu bilmeden aramaya katildim. Bir süre sonra Beyhan Mutlu’yu aradiklarini söylediler. Ismimi duyunca soguk ter döküldü. Beyhan Mutlu’nun ben oldugunu söyledim ama aramaya devam ettiler. Bana inanmadilar. Mesut arkadasim beni görünce durum ortaya çikti. Bir anda ortalik karisti. Onlarla beraber yarim saatten fazla aramalara katildim. Benim oldugumu bilince ekipler, gülümsediler." dedi.

Dünya basininin da gündem oldugunun hatirlatilmasi üzerine Mutlu," Çok sasirdim. Aniden basimiza böyle bir sey geldi. Hayatimda böyle bir olay olmadi." dedi.

Kendisiyle alakali olan haberleri hiç okumadigini söyleyen Mutlu,"Olaydan sonra hep çalistim. Hiç haber okumadim. Burada telefon çok çekmiyor. Insaatta çalisiyorum. Kayip olayinda bana destek veren Jandarma Komutanligi ekiplerine ve arama kurtarma ekiplerine tesekkür ediyorum. Bütün dünyaya selamlar. Olan oldu dünya umurumda degil." ifadelerini kullandi.

(Salih Bilal Aslan /IHA)
Kaynak: İHA