Biga Gida, Tarim, Hayvancilik Ve Teknolojileri Fuari Açildi

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan: 'Tüm dünyadaki fiyat artislarinin ülkemize de yansidigini görüyoruz. Bunlarin farkindayiz. Girdi maliyetlerindeki artisi takip ediyoruz. Çok önemli kanunlarin, tekliflerin baslangicindayiz' TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu: 'Çanakkale Türkiye'yi doyuran illerden biri. 8 tane tescilli cografi isaretle de degerlerinize, kültürünüze sahip çiktiginizi en iyi sekilde gösteriyorsunuz'

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, "Tüm dünyadaki fiyat artislarinin ülkemize de yansidigini görüyoruz. Bunlarin farkindayiz. Girdi maliyetlerindeki artisi takip ediyoruz. Çok önemli kanunlarin, tekliflerin baslangicindayiz." dedi.

Bu yil 15'incisi düzenlenen Biga Gida, Tarim, Hayvancilik ve Teknolojileri Fuari, Biga Fuar Alaninda açildi.

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli'nin de katildigi fuarin açilis töreninde bir konusma yapan AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, vefat eden Saadet Partisi Yüksek Istisare Kurulu (YIK) Baskani Oguzhan Asiltürk'e Allah'tan rahmet diledi.

Çanakkale'nin tarimsal üretiminde vazgeçilmez konuma sahip olan Biga'nin sanayisiyle de geçen yilin 500 büyük sanayi kurulusu listesine 5 firmasini soktugunu ifade eden Turan, ilçenin önemli bir zenginligi olan Nilüfer Gölü için özel bir çalismanin yapildigina dikkati çekti.

Turan, "O gölün tüm Türkiye'mize ve turistlere tanitilmasini istiyoruz. Orman Bakanligimiz sulak alan ilan ederek dokunulmaz yer haline getirdi. Yürüyüs yollarinin, fotograf imkanlarinin oldugu çok özel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Sayin Bakanimiza bir davette bulunmak istiyorum. Sabah erken hep beraber Nilüfer Gölü'ne gidelim o açmis çiçekleri yerinde görelim. Tüm Türkiye'yi oradan Nilüfer Gölü'ne gelmeye davet edelim." dedi.

Çanakkale'nin son dönemde ulusal projelerle adindan söz ettirdigini kaydeden Turan, Çanakkale Köprüsü'nün 18 Mart'ta açilacagini, köprünün Biga için çok önemli avantajlar getirecegini bildirdi.

Tarimda küresel sorunlarin oldugunu, salgin kaynakli farkli bir dönem yasandigini anlatan Turan, "Tüm dünyadaki fiyat artislarinin ülkemize de yansidigini görüyoruz. Bunlarin farkindayiz. Girdi maliyetlerindeki artisi takip ediyoruz. Çok önemli kanunlarin, tekliflerin baslangicindayiz." diye konustu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu ise Çanakkale'nin Türkiye'yi doyuran illerden birisi oldugunu belirterek, "8 tane tescilli cografi isaretle de degerlerinize, kültürünüze sahip çiktiginizi en iyi sekilde gösteriyorsunuz. Türkiye'nin Avrupa Birligi'nde tescilli 7 cografi isaretli üründen biri olan Bayramiç Beyazi da yine bu topraklarin ürünü. Allah emeklerinizden razi olsun." dedi.

Hisarciklioglu, pandemide tarim, gida ve hayvanciligin öneminin bir kez daha anlasildigini ve Çanakkale'nin de bu alanda önemli üretim merkezlerinden biri oldugunu söyledi.

Tarim ve hayvancilik sektöründen 130 firmanin 22 bin metrekare alanda üreticilerle bulustugu fuarin 3 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecegi belirtildi.

Kaynak: AA