Fransız Bakan'dan Türkiye'ye haddini aşan sözler!

Fransa Savunma Bakanı Florance Parly, Türkiye'ye yönelik haddini aşan sözler sarfetti. Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne destek olacaklarını belirten Parly, "Doğu Akdeniz bazılarının heveslerinin oyun alanı olmamalı" dedi.

Fransız Bakan'dan Türkiye'ye haddini aşan sözler!
Fransız Bakan'dan Türkiye'ye haddini aşan sözler!
Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de durdurmaya çalışan Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum yönetimi (GKRY) Fransa ve İtalya ile birlikte Kıbrıs açıklarında tatbikat başlattı. Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın tutumuna tepki göstererek bölgede gerilim peşinde koşan Rum-Yunan ikilisini Türkiye'ye karşı teşvik ettiğini belirtti.

Fransız bakan haddini aştı

Fransa Savunma Bakanı Florance Parly ise Türkiye hakkında küstah açıklamalarda bulundu.

Tatbikata Yunanistan ve Rum yönetimine Doğu Akdeniz'de destek vermek amacıyla katıldıklarını söyleyen Fransız bakan 'Doğu Akdeniz bir gerilim alanına dönüşüyor, uluslararası hukuka saygı istisna değil, kural olmalıdır. Mesajımız net: Diyaloğa öncelik, işbirliği ve diplomasi. Böylece Akdeniz bir istikrar ve uluslararası hukuka saygı gösterilen bir alana dönüşür' diye konuştu.

Türkiye'ye yönelik haddini aşan bir ifade kullanan Parly, 'Doğu Akdeniz bazılarının heveslerinin oyun alanı olmamalı' dedi.