İçimizdeki Yunan'ın Oruç Reis telaşı!

Türk sondaj gemileri ülkemiz için çalışmalarını sürdürürken içimizdeki Yunan medyası çalışmalara gölge düşürme peşinde. Cumhuriyet Gazetesi'nden Mustafa Çakır'ın Oruç Reis'le ilgili "Yasayı deldi" iddiası hazımsızlığı ortaya koydu.

İçimizdeki Yunan'ın Oruç Reis telaşı!
İçimizdeki Yunan'ın Oruç Reis telaşı!
Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Mısır, Türkiye'yi ana karasına hapsetme planları peşinde koşarken, Türkiye bu plana Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetlerini sürdürerek yanıt veriyor.

Yunanistan ile Mısır, uluslararası hukukun hakkaniyete ve eşitliğe dayalı paylaşım prensiplerini ihlal ederek imzaladığı anlaşmayla Türkiye'yi Anadolu yarımadasına hapsetmek istediğini gösterdi.

Bunun üzerine Antalya açıklarından demir alan Oruç Reis, hedeflenen alana intikal ederek çalışmalarına yeniden başladı.

Bu sayede Türkiye, Yunan-Rum planlarının hükümsüz olduğunu, Anadolu yarımadasını kuşatmayı hedefleyen sözde birleştirilmiş deniz yetki alanlarının geçersizliğini sahada da gösteriyor.

İçimizdeki Yunan'ın Oruç Reis telaşı!

CUMHURİYET YUNAN MEDYASI GİBİ DAVRANIYOR

Cumhuriyet, Oruç Reis hakkında olumsuz algı yaratma ve çalışmalarına gölge düşürme amaçlı bir habere imza attı.

Gazetede yer alan haberde Mustafa Çakır, 'Oruç Reis de yasayı deldi' başlıklı bir haberle araştırma gemimizi hedef aldı. Haberde 'Akdeniz'de tarama yapan gemi için yapılacak 'hizmet alımı' Kamu İhale Yasası'na tabi olmayacak.' iddiasına yer verildi.