GAZİDEK Öğrencilerinden LGS'de Büyük Başarı
Gaziemir Belediyesi Destek Eğitim Kursu’nda (GAZİDEK) sınavlara hazırlanan ve Liselere Geçiş Sınavı’ndaki (LGS) başarılarıyla yüzde 7’lik dilime girerek İzmir’in en iyi liselerine yerleşen öğrencileri makamında ağırlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, öğrencileri tebrik etti.

Başkan Arda: “Hepinizle gurur duyuyorum”
Liselere Geçiş Sınavı’nda başarı gösteren öğrencileri tebrik eden Başkan Halil Arda, “Belediye olarak Gaziemir Belediyesi Destek Eğitim Kursu’nda ücretsiz eğitim düzenleyerek sizlerin eğitimi için bir imkân sağladık. Sizler de emek vererek çok çalışarak başarılı oldunuz. İzmir’in en gözde liselerine yerleşmeyi başardınız. Bu başarınıza katkı koymak beni çok mutlu etti. Hepinizle gurur duyuyorum” diye konuştu.
“Sevdiğiniz mesleği seçin”
Öğrencilere hayalleri, gelecekte seçmeyi düşündükleri meslekler hakkında sorular soran Başkan Arda, onlara hayata dair nasihatler de verdi. Başkan Arda, “Mardin’in küçük bir köyünde doğan, köy okulunda eğitim gören Aziz Sancar, 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanarak ülkemizin adını dünyaya duyurdu. Okulunuzun yeri hiç önemli değil. Siz disiplinli çalışırsanız hedeflerinize ulaşır, başarılara imza atabilirsiniz” dedi.
“Mutlu olmak istiyorsanız mutlaka sevdiğiniz mesleği seçin” diyerek meslek seçimi konusunda öğrencileri uyaran Başkan Arda, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lisede başarılı olursanız iyi bir üniversiteyi kazanıp güzel bir mesleğe sahip olabilirsiniz. Sevdiğiniz işi yaparak mutluluğu yakalayabilirsiniz.”
“Her genç yabancı dil öğrenmeli”
Gelişen teknolojiyle birlikte bilgiye ulaşmanın kolaylaştığına vurgu yapan Başkan Halil Arda, “Evinizde, oturduğunuz yerde bilgiye kolayca ulaşıp kendinizi geliştirebilirsiniz. Zamanınızı boşa geçirmeyin. En az bir yabancı dil öğrenmek için mutlaka çaba harcayın. Günümüz koşullarında bir dil bir iş demek. Eğer yabancı dil öğrenirseniz iş hayatında rakiplerinizden bir adım öne çıkarsınız. Ben de her gencin en az bir yabancı dil konuşmasını hayal ediyorum. Bu kapsamda belediye olarak Gaziemir’de yaşayan her gencin en az bir yabancı dil öğrenmesi için yabancı dil kursları açacağız” diye konuştu.
