İletişim Başkanlığı'ndan 'Türkiye neden Irak'ta? videosu!

İletişim Başkanlığı, Twitter hesabından paylaşım serisi yaparak Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarla neyi hedeflediğine dair bilgilendirici bir video yayınladı.

İletişim Başkanlığı'ndan 'Türkiye neden Irak'ta? videosu!
İletişim Başkanlığı'ndan 'Türkiye neden Irak'ta? videosu!
Türkiye sınırları içinde olduğu gibi dışında da teröre nefes aldırmamaya devam ediyor. Türkiye'nin yürüttüğü başarılı operasyonlara zaman zaman muhalif kesimlerden itiraz geliyor. 

BÖLÜM 1: TÜRKİYE NEDEN IRAK'TA?

İletişim Başkanlığı da Türkiye'nin PKK ve DEAŞ başta olmak üzere, bölgedeki terör örgütlerine karşı mücadelesinin nedenlerinin anlatıldığı bir video hazırladı.

İletişim Başkanlığı videoyu 'Türkiye, özellikle DEAŞ başta olmak üzere, Irak ve Suriye'de yürütülen terörle mücadeleye verdiği destekte olduğu gibi; bölgenin istikrarsızlaşmasını önlemek, ulusal güvenliğine karşı terör saldırılarını engellemek ve mülteci akınlarını önleyecek önlemleri almayı sürdürüyor.' notuyla paylaştı.

Dört bölümden oluşan video serisinin diğer bölümleri de İletişim Başkanlığı'nın twitter hesabından yayınlandı. 

Bölüm 2 notunda, "Özellikle sivillere ve doğal kaynaklara yönelik gerçekleştirilen eylemler, çocuk kaçırma vakaları, Pençe operasyonlarını kaçınılmaz kıldı.

Pençe Kartal Harekâtı ile 25'in üzerinde savaş uçağı daha önce belirlenen hedeflere, SİHA'lar ile birlikte hava harekâtı gerçekleştirdi." şeklinde paylaşıldı.

Bölüm 3 notunda, "300 kilometrelik bir hatta ve hiçbir Iraklı güvenlik gücünün bulunmadığı alanda gerçekleştirilen Pençe Kaplan Harekâtı ile hedeflenenler nedir?

Kandil'in izole edilmesi ve Sincar bölgesinde baskının artırılması

Terör örgütünün Irak-Suriye bağlantısının kesilmesi" şeklinde paylaşıldı.

Bölüm 4'te ise "Türkiye, özellikle DEAŞ başta olmak üzere, Irak ve Suriye'de yürütülen terörle mücadeleye verdiği destekte olduğu gibi; bölgenin istikrarsızlaşmasını önlemek, ulusal güvenliğine karşı terör saldırılarını engellemek ve mülteci akınlarını önleyecek önlemleri almayı sürdürüyor." notuyla paylaşıldı.