Kanyonda Yaralanan Dağcı Helikopterle Hastaneye Kaldırıldı
KASTAMONU – Kastamonu’da Valla Kanyonu’na giren 5 kişilik dağcı ekipten 1 kişi, kanyon içerisinde düşerek ayağını kırdı. Eskişehir’den kalkan helikopter ile kanyondan alınan dağcı, Bartın’da hastaneye kaldırılırken, diğer dağcılar ise kanyonda ilerlemeye devam etti.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Jandarma Arama Kurtarma ekiplerinin de destek verdiği kurtarma operasyonunda yaklaşık 6 saatlik bir çalışmasının ardından yaralı kurtarıldı. 78 yaşındaki Baha Targün, helikopter ile Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Öte yandan Valla Kanyonuna giriş yapan diğer 4 dağcı, yaralı arkadaşlarını bırakarak kanyonda ilerlemeye devam etti. Ekibin iki gün daha kanyonda kalacakları öğrenildi.
