Denizcilik MYO Açılış İçin Gün Sayıyor
SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu açılış için gün sayıyor. Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık okuldaki son çalışmaları da tamamlayarak Ağustos sonu ya da Eylül başı gibi açılış programı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Nezih bir ortam hazırlıyoruz
Öğrencilere nezih bir ortam hazırlamak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Denizcilik Meslek Yüksekokulumuz 3 program ile eğitim-öğretime başlayacak. Şehrimizin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu, kalifiye eleman eksiğinin bulunduğu bir alanda nitelikli öğrenciler yetiştirecek. Meslek yüksekokulu binamızda çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda. Yavaş yavaş son dokunuşları yaparak öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle buluşacak hale getireceğiz. Ağustos ayının sonu ya da Eylül ayının başı gibi bir açılış programı düşünüyoruz. Uygulamalı eğitimin öncüsü olarak ihtiyaca yönelik attığımız her adım bizleri oldukça heyecanlandırıyor. Meslek yüksekokulumuzun açılmasında büyük emekleri olan Sanayi ve Teknoloji Eski Bakan Yardımcımız Doç. Dr. Hasan Ali Çelik’e, milletvekillerimize ve bu işe gönül veren herkese emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Kocaali için yeni bir sayfa açılıyor
Zamanında ve yerinde atılan adımların çok yönlü faydalar sağladığını vurgulayan Kocaali Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, “Denizcilik Meslek Yüksekokulu için son derece uygun bir konumda bulunan ilçemizin tercih edilmesi söz konusu bu adımlara önemli bir örnek. Adımlar henüz yeni yeni atılıyor. Önümüzdeki yıllarda olgunlaşarak ciddi anlamda ivme kazanabilir. Kocaali artık ülkeye katkı sağlayacak denizcilerin yetiştiği bir yer haline geliyor. Bu durum sosyal açıdan değişimlere de neden olacaktır. Eminim ki hemşehrilerimiz ilçemizin üstleneceği bu yeni misyona en kısa süre içerisinde adaptasyon sağlayacaklar. Kocaali için yeni bir sayfa açılıyor. Aslında burada hep birlikte biraz da bunun heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.
Sosyal hayat canlılık kazanacak
İlçeye bir meslek yüksekokulu kazandırılması için uzun yıllardır istekli olduklarını ve girişimlerde bulunduklarını söyleyen Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, “Doğal güzellikleri, denizi ve doğasıyla ön plana çıkan şehrimiz artık denizciler yetiştiren bir merkez haline gelecek. Bizler de Kocaali Belediyesi olarak okulumuzda peyzaj düzenlemeleri yapacak, parklanma alanlarını düzenleyecek ve yürüyüş yollarını yenileyeceğiz. Tabi görevimiz bununla bitmeyecek. İlçemize gelen öğrencilerimizin okul dışındaki vakitlerini en iyi ve verimli şekilde geçirmeleri için de çalışmalar hayata geçireceğiz. Sosyal hayata canlılık katacak eserler ortaya koyacağız. Meslek yüksekokulumuzun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
