BM Genel Kurul Başkanı Bozkır'dan ilk açıklama!

BM Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır açıklamalarda bulundu. Bozkır açıklamasında: "BM karar alamıyor ve başarı tablosu çizemiyor, bir tıkanıklık söz konusu. BM'deki olumsuz tabloyu çözüm odaklı bir hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.

BM Genel Kurul Başkanı Bozkır'dan ilk açıklama!
BM Genel Kurul Başkanı Bozkır'dan ilk açıklama!
BM Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, aHaber'e açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE'NİN KAZANMAMASINI KİMLER İSTEDİ?

Türkiye'nin ilk olarak 2014 yılında seçim için başvuru yaptığını belirten Volkan Bozkır, "Cumhurbaşkanımız benim adımı verdi. Batı grubunda olduğumuz için onaylarını almamız gerekiyordu. 5 gruptan biri olan Batı grubunun tek adayı olarak çıktım. Kovid-19 nedeniyle toplanılamadı ve bir sessizlik süreci olmuştu. Bizim için sessizliği kıran Yunanistan, Ermenistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Bu 3 ülkenin yanında başka ülkelerde Türkiye'nin kazanmaması için bütün dünyada faaliyet yürüttü. Suriye, Mısır, BAE ve İsraİl de vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız da bizim için çok mücadele etti. 193 daimi üyenin hepsiyle video konferans görüşmesi yaptım. Ve alınan bu 178 oy Türkiye için çok önemli. Bu oy Türkiye Cumhuriyeti'nin aldığı en yüksek oy." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'YE MUAZZAM BİR GÜVEN VAR"

Bir güvenlik konseyinde en fazla 151 oy almıştık. Bu 178 oy Türkiye'ye muazzam bir güven olduğunu gösteriyor. Şuana kadar ki son 7-8 ülkenin başkanlarına baktığımızda hep bölgesel ülkeler. Ekvador, Slovakya, Nijerya, Danirmarka. Oysa Türkiye küresel bir aktör. Biz hem Batı hem de Asya Pasifik'in üyesiyiz. Türkiye öyle bir ülke ki; Avustralya'da yangın olsa oradayız, Nijerya'da bir şey olsa oradayız. Herkes kendi dertlerinde düşmüşken, bizim uçaklarımız altın değerindeki tıbbi malzemeleri yardıma muhtaç ülkelere yetiştirdi. Türkiye'ye yapılan alehte propagandalara rağmen bu yarışı kazandı.