Fransa'dan çarpıcı coronavirüs araştırması! Covid-19 hastalarını tespit edebiliyorlar

Fransa'dan corona virüs ile ilgili çarpıcı bir araştırma geldi. Edinilen son dakika habere göre; eğitilen Alman kurtlarının Coronavirüs hastalarını tespit ettikleri ortaya çıktı. Covid-19 hastalarını koklayarak tespit eden Alman kurtalrının % 95 başarı gösterdiği ortaya çıktı. Eğitim sırsında corona virüe yakalanmış kişilere ait ter örneklerinin koklatıldığı belirtildi. İşte detaylar...

Fransa'dan çarpıcı coronavirüs araştırması! Covid-19 hastalarını tespit edebiliyorlar
Fransa'dan çarpıcı coronavirüs araştırması! Covid-19 hastalarını tespit edebiliyorlar
Fransız 'The Connexion' adlı sitede yer alan habere göre, Maison-Alfort kentindeki l'École Nationale veteriner okulunda eğitilen Alman kurtları Covid-19 hastalarını tespit edebiliyor.

TER ÖRNEKLERİ

Eğitim sırasında köpeklere, Covid-19 ile enfekte olmuş kişilerden alınan ter örnekleri koklatılarak virüsün varlığı tanımladı.Hem enfekte olan hem de enfekte olmayan kişilerden ter örnekleri toplamak için Beaujon de Clichy Hastanesi ile ortaklık kuran eğitim okulu, daha sonra ter numunelerini pamuğa ıslatarak metal konilerin içine yerleştirdi.


Eğitim okulunun açıklamasına göre köpekler testi başarıyla gerçekleştirdi ve koni içindeki ter örneğinin enfekte hastaya ait olup olmadığını yüzde 95 doğru belirleyebildi.

VİRÜS TAŞIYICILARINDA BELİRLİ BİR KOKU BULUNUYOR

Araştırmanın lideri Profesör Dominique Grandjean,"Bugün elde ettiğimiz verilere göre Covid-19 hastası olan insanların terinde, yani virüsün taşıyıcılarında belirli bir koku olduğunu söyleyebiliriz. Köpekleri bu konuda eğitilebilir hale getirebiliriz, böylece acısız, ücretsiz ve nihayetinde her gün test gerçekleştirebiliriz" dedi.