İlahiyat Fakültesinde Vefâ Günü
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İlahiyat Fakültesi, hayatını kaybeden akademisyen, personel, öğrenci ve bağışçılarını unutmadı. Fakülte yönetiminin cuma namazı öncesinde düzenlediği vefâ gününde ebediyete intikal edenler için Kur’an-ı kerim okunup hatim duası yapıldı.

Program hakkında açıklama yapan BUÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, geleneksel âale gelen Vefâ günlerinin üçüncüsünü tertip ettiklerini söyledi.
Modern hayatın koşuşturması içinde unutulan "Vefa" kavramını gündemimizde canlı tutma gayesiyle bu programları yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Bilal Kemikli; “Vefâ İslâm ahlakının temel kavramlarından biridir. Vefâ, insanı gerçek manada tamamlayan bir sıfattır, erdemdir. Bu tamamlama ise hatırlamakla ilgilidir. İlahiyat Fakültesi olarak bu erdemi hatırlatma çabasındayız. İlahiyat Fakültemiz, 45 yıllık bir fakültedir. Bu programlarda sadece fakültemize emeği geçen hocalarımızı değil, öğrencilerimizi, memurlarımızı, Vakıf bağışçılarımızı da hatırlamak istiyoruz. Bu yıl Vefa Günü kapsamında 25 hatim okunmuştur. İlahiyat Fakültesi Camii’nde Cuma namazından evvel okunan aşr-ı şeriflerin ardından hatim duasıyla fakültemizden âhirete irtihal etmiş hocalarımız, memurlarımız, öğrencilerimiz ve Bursa İlahiyat Vakfı’na maddî ve manevî katkıda bulunmuş vakıf bağışçılarımızı anmış olduk” dedi.
