Sakarya'da Ev Arkadaşının Parasını Çaldığı İddiasına Soruşturma

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde birlikte kaldığı arkadaşının, ev almak için biriktirdiği parayı çaldığı öne sürülen bir kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre fabrika işçisi Celal Yardımcı (36), hayalini kurduğu evi almak için para biriktirdi.

Beğendiği evi almak için bir müteahhitle anlaşan Yardımcı, biriktirdiği parayı ev arkadaşının alarak kaçtığını fark etti.

Yardımcı'nın polise ihbarı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Celal Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikada işçi olarak çalıştığını, kalan zamanlarında boya ve badana işiyle uğraştığını söyledi.

Yardımcı, "Evlere boya yapmaya giderken E.A ile tanıştım. Tanıştığımızda ev arıyordu. Ben de bekar olduğum için hem kiramı bölüşmek hem de arkadaşa yardımcı olmak için evime aldım. Evde 6-7 ay birlikte yaşadık, hiçbir sorunumuz yoktu. Kirayı ödeyemediği zamanlar da oluyordu ben de ona yardımcı oluyordum." diye konuştu.

Yardımcı, yıllardır hayalini kurduğu evi alabilmek için para biriktirdiğini ve kredi çekip aldığı aracını 147 bin liraya sattığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Aracın sahibi nakit para verdi. Parayı eve getirdim ve sayarken o da gördü. Hafta sonu olduğu için parayı bankaya yatıramadım. Bankamatikten paranın 16 bin lirasını hesaba yatırabildim, kalanını evde doğal gaz dolabına sakladım. O anda arkadaşım da vardı. Evin pazarlığını yapmak için emlak ofisine gittim. Emlakçıyla ev için 275 bin liraya anlaştık. Parayı almak için eve geldim. Evde arkadaşım yoktu, hemen paranın olduğu dolaba baktım. Orada paranın olmadığı gördüm ve arkadaşımı aradım. Telefona cevap vermedi. Birkaç kez aradım telefonu çaldı fakat sonra aradığımda telefonu kapalıydı. Parayı aldığına kanaat getirince polisi aradım."

Polisin evde inceleme yaptığını aktaran Yardımcı, karakola giderek ifade verdiğini, sosyal medya gruplarından şüphelinin fotoğrafını yayınladığını kaydetti.

Kaynak: AA