Kayseri, Doğa Tarihinin De Merkezi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Taşhan bölgesinde yapılan kazı çalışmalarında 7,5 milyon yıllık yeni fosiller bulundu. Buluntular arsında yer alan ve neredeyse tamamı korunmuş halde bulunan zürafa fosili dikkat çekiyor. Kayseri’deki bu önemli buluntular Avrupa’daki bilim insanlarının da dikkatini çekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kazı bölgesine giderek bilim insanları ile görüştü.

Özge Kahya, neredeyse tamamı korunmuş halde bulunan 7,5 milyon yıllık zürafa fosili ile ilgili Başkan Büyükkılıç’a açıklamalarda bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da Taşhan, Çevril, Kuşçu bölgesinin çok zengin bir bölge olduğunu dile getirerek, “7,5 milyon öncesine ait zürafa, at, fil ve gergedana ait olan parçaları görüyoruz. Yeni buluntular arasında zürafanın üst çenesi ait olan bir fosil ve fillere ait omurlar ve kürek kemiği söz konusu. Bu bölgede çalışmaları devam ettirip, daha sonraki süreçte kamuoyunun ziyaretine açma şeklinde bir çalışma yapacağız. Fedakar ekibimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Yabancı Bilim İnsanlarının İlgisini Çekiyor
Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bulunan ve dünyada eşine ender rastlanır özellikleri olan fosil grubu Avrupa’daki bilim insanlarının da ilgisini çekiyor. Buluntuları görmek için Finlandiya-Helsinki Üniversitesi’nden Jeolog Matti Lehikoinen, Almanya-Frankfurt Doğa Bilimi Enstitüsü’nden Jeomorfolog Maud Meijer ve Almanya-Berlin Doğa Tarihi Müzesi’nden Faysal Bibi Kayseri’ye gelecek.
