Tabiat Parkında Ayağı Kırılan Tatilciyi AFAD Ekipleri Kurtardı
KOCAELİ – Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Ballıkayalar’da kayalardan düşerek ayağı kırılan Sultan Açıkgöz (37), AFAD ekiplerince nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.

Kayalıkların karadan geçit vermediği yerlerde sedyeye bağlı yaralı vatandaş insan boyu göletlerden ip bağlantılarıyla omuzlarda geçirildi. Kocaeli AFAD, jandarma ve UMKE ile birlikte, kayalıklar ve göletlerden oluşan zorlu parkurdan yaralı vatandaşı çevredeki vatandaşların da yardımıyla nefes kesen bir operasyonla kurtararak ambulansa ulaştırdı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen vatandaş hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Yaz aylarında yoğun ilgi gören Gebze Ballıkayalar’da sık sık bu tür problemlerin yaşandığını belirten yetkililer, dağ koşullarına uygun donanım ve bilgiyle tabiat parkına gidilmesi gerektiğini hatırlatarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
