TİKA'dan Sırbistan'da Serebral Ve Çocuk Felçli Kişilere İstihdam

Türk İşbirliği veKoordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sırbistan’ın güneyinde bulunan Uziceşehrinde yaşayan serebral ve çocuk felçli kişilerin istihdamına yönelik proje başlattı.

TİKA’dan yapılan açıklamada, engellileri ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılamaya teşvik eden 130üyeli Uzice Serebral ve Çocuk Felci Derneğinin, bölgedeki engellilere istihdamolanağı sağlamayı hedeflediği kaydedildi.

Uzice şehrinde çalışmakisteyen 168 engellinin yaşadığı ifade edilen açıklamada, derneğin, TİKA’nındesteğiyle açacağı özel izinli firmada en az 5 engelliye süresiz istihdamsağlanacağı belirtildi.

Açıklamada, projenin amacının engellikişilerin gelir elde edici faaliyetlerle desteklenerek hayat kalitelerininiyileştirilmesi, haklarının geliştirilmesi ve korunması, diğer vatandaşlarlaeşitlenmesi ve yerel toplulukla entegrasyonunun sağlanması olduğu vurgulandı.

Proje kapsamında, özel izinli firma için kükürtodası, kuru meyve için öğütme değirmeni, elma kesme makinesi, vakum paketlememakinası, ölçme makinesi, refraktometre, el arabası, klima sistemi ve sürgülükapı tahsis edildiğine işaret edilen açıklamada, söz konusu firmada üretilecek ürünlerinSırbistan piyasasında talep edilen ürünler olması nedeniyle engelli kişilerin sürdürülebilir bir temeldeistihdam edilmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

- TİKA’dan Novi Pazar’daki yetimlereyardım

Öte yandan, TİKA tarafından, Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancakbölgesindeki Novi Pazar şehrinde iftar programı düzenlendi.

Programın ardından 100’den fazla yetim çocuğa okul çantasıve kırtasiye malzemeleri hediye edildi.

Kaynak: AA