6 Bin Sokak Hayvanının Tedavileri Yapıldı
Mardin Büyükşehir Belediyesince kapasitesi ve donanımı artırılan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde, kaza geçiren, kötü muameleye uğrayan ve doğuştan engelli köpek, eşek, at olmak üzere hayvanların yaşama tutunmaları sağlanıyor.

Hayvanlar, ısıtıcılarla sıcak tutulurken barınakta yeni yuva, yeşillendirme ve alan genişletme çalışmaları devam ediyor. Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, rehabilistasyon merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yaman, sokak hayvanları barınaklarında incelemeler yaparak, hayvanların durumlarını yakından inceledi.
Atıl durumda olan hayvan barınağını Türkiye’de örnek gösterilecek duruma getirdiklerini hatırlatan Yaman, “Barınakta açtığımız modern hastane ile şehrimiz ve çevre illerden barınağa getirilen sokak hayvanlarının gerekli tedavilerini yapıyoruz. Çok nadir vakıaları da kendi imkanlarımızla şehir dışına gönderiyoruz. Felçli olan sokak hayvanlarımız için her boyda yürüteçler temin ettik. Burada felçli, ampute ya da bir şekilde yürümede sıkıntı yaşayan hayvanları bu yürüteçler vesilesiyle özgürlüklerine kavuşturuyoruz. Yürüteçler yardımıyla, akranları gibi davranan hayvanların mutluluğu yüzlerinde okunuyor. Onları mutlu etmek bizleri de mutlu ediyor. Şuana kadar yaklaşık 6 bin sokak hayvanının gerekli tedavilerini merkezimizde yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
