Sakarya'da Maltepe Park Ve ADAKULE Hizmete Girdi

Sakarya Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Maltepe Park ve ADAKULE, törenle hizmete girdi.

Açılış dolayısıyla Maltepe Park'ta düzenlenen törende konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, kente son derece güzel bir değer katan, aynı zamanda şehrin katma değerini artıran tesisin herkese hayırlı olmasını diledi.

Şehirlerin insanların bir arada mutlu ve huzurlu yaşadığı yerleşim birimi olduğunu vurgulayan Balkanlıoğlu, "Şehirler insanlık tarihi kadar eskiye dayanır. İnsanlar birlikte yaşamak ve paylaşmak için şehirler inşa etmişlerdir. Şehirlerde vatandaşların dinleneceği mekanlara çok ihtiyaç var. Belediyeler artık sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilmeli. Betona bürünmüş şehirlerde ne yazık ki pek çok belediye başkanı bu hassasiyeti gösteremiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza böyle güzel bir tesisi şehrimize kandırdığı için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da sosyal işlevi olan kompleksleri, insanların boş zamanlarını değerlendirerek yeşil ve toprakla temas ettikleri alanları şehre kazandırmayı önemsediklerini kaydetti.

Maltepe Sosyal Tesisleri'nin de Sakaryalılar'ın zihninde özel bir yeri olduğunu aktaran Toçoğlu, "Burada düğün ve cemiyetini yapanlar, farklı şekillerde temas eden insanlar vardı. Aynı zamanda içerisinde bulunan su arıtma tesisi ve deposu da şehir merkezinin su ihtiyacını karşılıyordu. Göreve geldiğimizde bu alanın bir sosyal tesis olarak kullanılmasının sözünü vermiştik. Hamdolsun bu sözümüzü yerine getirdik." dedi.

Toçoğlu, Maltepe Park'ın çocuk oyun grupları, yürüyüş alanları, kafeteryalar, yeşil alanlar, oturma grupları ve SAMEK gibi bölümlerle vatandaşların hizmetinde olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Yapacak çok işimiz, aşacak çok engelimiz var. Biz bu şehir için her daim diri duran hizmet aşkımızla, yeni bir kimlik inşa etmekten yorulmayacağız. Bölgenin yükselen yıldızı, sanayisi, tarımı ve turizmi ile adeta Türkiye'ye örnek bir şehirleşme hamlesini başlattığımız Sakarya için çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz. Açılışını yaptığımız Maltepe Park, şehrimize hayırlı uğurlu olsun."

Konuşmaların ardından Maltepark ve ADAKULE'nin açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri daha sonra tesisleri gezdi.

Kaynak: AA