Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Bir otelde düzenlen kurulda açılış konuşmasını yapan mevcut başkan Nurhak Ensarioğlu, Sağlık-Sen olarak Diyarbakır’da 25 kişiyle başladıkları sendikacılık faaliyetlerinde üye sayısının 5 bin kişiye ulaştığını ifade etti.

Ensarioğlu, kongrenin Sağlık-Sen camiasına hayırlı olması temennisinde bulunarak yaptıkları işlerin, yapacaklarının teminatı olduğu söyledi.

Kongrede aday olan Dr. Mehmet Akdağ da yaptığı konuşmada, Memur-Sen Konfederasyonun kurucusu merhum Akif İnan'ı rahmetle yad ettiğini belirtti.

Akif İnan’ın mücadele azminden kendisine pay çıkararak aday olduğunu ifade eden Akdağ, tüm üyelerin hak ve menfaatini koruyan tüm sağlık camiasına değer veren bir anlayış geliştirmek, üyelerin sorun ve sıkıntılarını çözmek, kuruş hesabı yapan değil, kuruş hesabı yapan sendikal yönetim için, ben yaptım oldu bir anlaş yerine istişareyi önemseyen ve geliştiren bir yönetim oluşturmak için aday olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan seçimde kullanılan oyların çoğunu alan Ensarioğlu, yeniden başkanlığa seçildi.

Kongreye, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Ebubekir Bal, Oya Eronat, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, Diyarbakır Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar ve çevre illerden gelen Sağlık-Sen il temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA