Uçhisar Belediyesi Kapadokya Üniversitesine Bina Tahsis Etti
Uçhisar Belediyesi tarafından Kültür Merkezi olarak hizmet veren bina 25 yıllığına Kapadokya Üniversitesine tahsis etti.

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’da açıklamasında Kapadokya’nın göz bebeği Uçhisar’da bir üniversitenin bayrağını göstermek bizler için gurur verici bir olay dedi.
Karasar, “Kapadokya Üniversitesi olarak Uçhisar Belediye Başkanımız Ali Karaaslan’a teşekkür ediyoruz. İsmimiz Kapadokya Üniversitesi olduğu için tüm Kapadokya’yı biz açık kampus alanı olarak görüyoruz. Her ne kadar merkezimiz Mustapaşa’da olsa da Uçhisar, Ortahisar ve Avanos Kapadokya’nın önemli değerleridir. Uçhisar Kapadokya bölgemizin gözbebeği olan bir yer. Uçhisar’da bayrak göstermek bir üniversite için gurur verici bir hadisedir. Uçhisar sadece bir turizm potansiyeli olarak değil, sosyal, kültürel, eğitim potansiyelinde gelişmesine katkı sağlayacağımız için mutluyuz, gururluyuz. Başkanımıza bize bu konuda bir fırsat verdiği için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Düzenlenen basın toplantısı protokol imzalanmasıyla sona erdi.
