TBMM KİT Komisyonu

Sümer Holding Genel Müdürlüğünün 2015 ve 2016 yıllarına ilişkin hesapları ibra edildi.

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonunda Sümer Holding AŞ Genel Müdürlüğünün 2015 ve 2016 yıllarına ilişkin hesapları ibra edildi.

KİT Komisyonu, Sümer Holding AŞ'nin 2015 ve 2016 yıllarına ilişkin hesaplarını görüşmek üzere AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir başkanlığında toplandı.

Komisyon üyelerine bilgi veren Sümer Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Şükrü Doğan, holdingin, devam eden özelleştirme faaliyetleri dolayısıyla herhangi bir üretim faaliyetinin kalmadığını anımsattı.

Doğan, bin 366 taşınmazı bulunan holdingin 174 personel ile çalışmalarını sürdürdüğünü ve 2017 yılı gayrimenkul kira gelirlerinden yaklaşık 1 milyon lira tahsil edildiğini aktardı.

Bugüne kadar özelleştirme kapsam ve programında olan, Türkiye Yapağı ve Tiftik AŞ, Köyteks Yatırım Holding AŞ, Akdeniz Sanayi ve Ticaret AŞ, Türkiye Zirai Donatım AŞ, Türk Motor Sanayi ve Ticaret AŞ, Turban Turizm AŞ, Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikaları AŞ, Türkiye Gübre Sanayi AŞ, Türkiye Demir Çelik İşletmeleri AŞ, Sümer Halıcılık ve El Sanatları Sanayi Ticaret AŞ, Tütün ve Tütün Mamulleri Tuz ve Alkol İşletmeleri Gayrimenkul AŞ gibi KİT'lerin holding bünyesinde tasfiye edildiğini belirten Doğan, söz konusu KİT'lere ait yaklaşık 4 bin dava dosyasının da takip edildiğini kaydetti.

Komisyonda, "Kuruma ait araziler üzerinde üçüncü kişilerin gelir getirici faaliyetlerinin tespiti ve bunlardan işgal ve kira bedeli alınması için çalışma yapılması" konusu da görüşüldü.

Görüşmelerin ardından şirketin 2015-2016 yıllarına ilişkin bilanço ve gelir tablosu onaylandı.

Kaynak: AA