CHP'lilerin Demirtaş ziyaretinin perde arkası

Halime Kökçe, CHP'lilerin Selahattin Demirtaş ziyaretinin perde arkasını yazdı.

CHP'lilerin Demirtaş ziyaretinin perde arkası
CHP'lilerin Demirtaş ziyaretinin perde arkası
Halkların Demokratik Partisi eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden siyasilere bakıldığında ise Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri öne çıkıyor.

Öyle ki HDP milletvekilleri Selahattin Demirtaş'ı 7 kez ziyaret ederken CHP'nin 17 farklı milletvekili 23 kez ziyaret etti.

Bu ziyaretler çok konuşulurken, Star gazetesi yazarı Halime Kökçe bu ziyaretlerin perde arkasında ittifak arayışlarının olduğunu yazdı.

'EĞER İTTİFAK KURACAKLARSA...'

CHP'lilerin HDP'ye değil, Demirtaş'a ziyarete gittiklerine dikkat çeken Kökçe 'CHP-HDP ile ittifak kuracaksa neden partinin yeni seçilen eş başkanlarını değil de hapisteki Demirtaş'ı ziyaret ediyorlar?  Üstelik bu ziyaretlerden sonra imalı mesajlar yansıyor basına. Partililere konuşma yasağı koyan Kılıçdaroğlu'nun bu ziyaretleri bilmediğini ya da vekilleri kendi haline bıraktığını düşünemeyiz. Önceki gün HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, okunulmazlık bahsini açarak Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. HDP'liler CHP'ye yükleniyor, CHP'liler Demirtaş'ı ziyaret ediyor.' diye yazdı.

'CHP-HDP İTTİFAKI DEMİRTAŞ ÜZERİNDEN...'


Demirtaş üzerinden HDP ile CHP'nin birleşme çalıştığını yazan Kökçe 'Demirtaş, 2014'te Cumhurbaşkanı adayı olmuş ve çözüm sürecinin de etkisiyle etnik-ayrıştırıcı bir kampanya yapmayıp 'Türkiyeli' bir siyasi figür olarak yansıtılmıştı. 7 Haziran seçimlerine giden süreçte de sazlı sözlü imaj çalışmalarıyla Türkiye solunun yeni ümidine, Nişantaşı-Cihangir ahalisinin idolüne dönüştürüldü. CHP'nin örtülü ittifak formülü; HDP ile atışmak Demirtaş ile yakınlaşmak gibi duruyor. Zaman içinde Demirtaş'tan bir kaç PKK eleştirisi falan gelir. HDP'liler bu arada Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenmeye devam eder. Böylece seçim pusulasında görünmeyen CHP-HDP ittifakı Demirtaş figürü üzerinden kurulmuş olur.  Demirtaş'ın Bürükselli dostları da eminim sıcak bakar bu plana.  Hem İyi Parti ve Saadet dahil olur... Tabii bir aday bulabilmeliler önce...' ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayınız

CHP'lilerin Demirtaş ziyaretinin perde arkasıCHP'liler Demirtaş'a akın etti