Azerbaycanlı Öğrencilerden Afrin'deki Mehmetçik'e Mektup

TDAV Bakü Atatürk Lisesi öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere cesaret veren duygu yüklü mektuplar yazdı Öğrenci Sadıkzade'nin mektubundan:'Bir toprağın, bir milletin, bir hedefin kahramanları. Belki ben ısınırken ocağın başında, sizler soğuktan titrememek için koştunuz. Ben rahat uykudayken, siz uyumadan sine gerdiniz düşmana. Ben yaşarken yarınlara, siz tüm kutsallığınızla şehit oldunuz'

Azerbaycanlı Öğrencilerden Afrin'deki Mehmetçik'e Mektup
Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı (TDAV) Bakü Atatürk Lisesi öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e, çizdiği resimler ve yazdığı mektuplarla destek verdi.

Bakü Atatürk Lisesi 5'inci sınıf öğrencisi İlkin İbrahimov, Türkiye'nin desteği ile Suriye'de barışın sağlanacağı ve Suriyelilerin vatanlarına dönmesi arzusunu dile getirdiği mektubunda, Mehmetçik'e güvendiğini vurguladı.

10'uncu sınıf öğrencisi Leman Sadıkzade de Mehmetçik'in arkasında ona her zaman sahip çıkacak bir milletin var olduğunu belirtmek için mektup yazdığını söyledi.

Sadıkzade, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Bir toprağın, bir milletin, bir hedefin kahramanları. Çocukluk masallarımın, inandığım mucizelerin, var olduğum günlerin sahipleri. Geceleri gün gibi doğan, kara bulutlardan sıyrılıp üstümüze rahmet gibi yağan yağmur taneleri, benim yiğitlerim. Belki ben ısınırken ocağın başında, sizler soğuktan titrememek için koştunuz. Ben rahat uykudayken, siz uyumadan sine gerdiniz düşmana. Ben yaşarken yarınlara, siz tüm kutsallığınızla şehit oldunuz."

Mektubunda "Ey şanlı Türk askeri! Biz Avrupa'ya diz çöktüren şanlı Atilla'nın, 40 kişiyle koskoca Çin ordusunun karşısına çıkan Kürşad'ın, Sultan Alp Arslan'ın, Fatih'in torunlarıyız. Şimdi sizler zaferlerinizle tüm dünyayı titretiyorsunuz." diye yazan 10'uncu sınıf öğrencisi Nihat Nesirzade ise Türk askerlerini motive etmek ve güçlerine güç katmak için bu mektubu kaleme aldığını dile getirdi.

Şemsiye İsmayıllı isimli 10'uncu sınıf öğrencisi de mektubunda, "Ey şanlı Türk askeri! Dirayetli ol! Düşün ki sen sadece Türkiye'nin değil tüm Türk dünyasının hem de Azerbaycan'ın gururusun. Tanrı yardımcın olsun!" ifadelerini kullandı.

Bir diğer öğrenci Fidan Abbasova da "Afrin'deki zorlu mücadele konusunda haberlerinizi alıyoruz. Zalimlerle yaptığınız mücadeleyi başarıyla tamamlayacağınıza inancımız sonsuz." diye yazarken, 9'uncu sınıf öğrencisi Serrin Sarayeva da "kahraman Türk askerinin zulme ve teröre 'dur' diyerek vatanını ve milletini şer odaklarından koruduğunu" vurguladı.

Duygu dolu mektuplar ve resimler, Türk askerlerine ulaştırılmak üzere Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğine gönderildi.
Kaynak: AA