Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mart ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında yapılan toplantıda, MHP Grup Başkanı Selçuk Senirli'nin önerisiyle yaklaşık 29 bin lira tutarındaki meclis oturum ücreti oy birliğiyle Mehmetçik Vakfı'na bağışlandı.

Toplantının gündem dışı bölümünde söz alan Türel, Afrin harekatında şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Harekata, milletin duyarlılık gösterdiğini kaydeden Türel, "Düşmana karşı her zaman büyük başarıyla mücadele eden Mehmetçiğimiz, Afrin'de bir kez daha zafere ulaşacaktır." ifadesinde bulundu.

Meclis üyelerinin sorularını da yanıtlayan Türel, eski Minicity alanında gerçekleştirilecek projeyle ilgili bilgi verdi.

Türel, günde üç beş kişinin istifade ettiği bu alanı bir yaşam ve çekim merkezi haline getireceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Antalya'nın cennet köşelerinden birisi, fevkalade verimsiz projelerle adeta kaderine mahkum edilmiş bir alandı. Buranın bir yaşam merkezi haline dönüşmesi açısından bir gayret ortaya koyduk. Bir proje oluşturduk. Bu projenin içinde ekstrem spor alanları var. Burada bir yaşam merkezi oluşturuluyor. Projenin içerisinde ticari bir sokak, ticari üniteler olunca hemen halkın bu hassasiyeti de dikkate alınmak suretiyle 'AVM yapılıyor' iddiaları ortalıkta uçuşuyor. Bunlar maalesef doğru değil."

Alanla ilgili 2 yıl önce yapılan imar planında AVM alanının ortadan kalktığına dikkati çeken Türel, "Kimse bunu konuşmuyor. Sözleşme süresi 4-5 sene sonra bitiyor ve biz burayı yeşil alan yapıyoruz. Dolayısıyla bir AVM alanı kalkıyor yerine bir yaşam merkezi geliyor. Sanki Antalya'da yeni bir AVM ekleniyormuş gibi bazı iddialar açıkçası doğruyu yansıtmıyor. O yüzden bizim burada yapmaya çalıştığımız halkın bir buluşma noktası haline gelecek yeni bir cazibe merkezi, yeni bir yaşam alanıdır." ifadelerini kullandı.

Başkan Türel, Tünektepe Projesi ihalesinin de şartnamede tespit edilen bazı eksiklikler nedeniyle iptal edildiğini, eksikliklerin tamamlanmasıyla bu ay sonunda tekrar ihale edileceğini bildirdi.

Kaynak: AA