Kılıçdaroğlu'nun Edip Akbayram oyunu

CHP'li muhaliflere göre Edip Akbayram konserinin olacağı gün tüzük kurultayının yapılacak olmasında kasıt var.

Kılıçdaroğlu'nun Edip Akbayram oyunu
Kılıçdaroğlu'nun Edip Akbayram oyunu
CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu, 9-10 Mart'ta tüzük kurultayı için çağrıda bulunmuştu. Partiden yapılan açıklamada ise 19. Olağanüstü Kurultay'ın 9-10 Mart tarihlerinde toplanacağı duyurulmuştu.

Habertürk yazarlarından Sevilay Yılman, CHP'nin tüzük kurultayıyla ilgili ilginç bir kulis bilgisi paylaştı. Yılman'a göre  partinin anayasası kabul edilen tüzüğünü tartışılması çok da mümkün gözükmüyor. Bunun nedeni ise aynı gün aynı salonda yapılacak olan Edip Akbayram konseri.

Akşam 21.00'de başlayacak konser için salonun saat 15.00 gibi boşaltılması gerektiğini yazan Yılman, 'Kurultayın o tartışmalı, hararetli geçeceği sanılan ilk günü yarım gün filan olacak.' ifadesini kullandı.

CHP'li muhaliflerin düşüncelerine de yer veren Yılman şunları yazdı: Onların yalancısıyım ama muhalifler şöyle diyor: “Kasıt var bunda. Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin bu amacı böylelikle muhaliflerin tüzükle ilgili konuşmasını, tartışmasını engellemek! Tüzüğün kendi istediği biçimde şekil alması için böyle bir formül geliştirdi!”

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız.