GAÜN'nün Lisansüstü Mezunlarının Kep Atma Sevinci

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi tarafından Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi Hukuku ve Kamu Hukuku Lisansüstü Programlarından 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleştirilen törende mezun olan 36 lisansüstü öğrenci belgelerini alarak, kep atma sevinci yaşadı.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, törende yaptığı konuşmada, Gaziantep Üniversitesi’nin 45 yıllık bir mazisi olan büyük bir üniversite olduğunu belirterek, son aile bireylerinden birisinin de hukuk fakültesi olduğunu söyledi.

Gür, Türkiye’nin büyüyerek, hızlı bir değişim, dönüşüm gösterdiğini, uluslararası arenada saygınlığının arttığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Uluslararası arenadaki bağlar çok hızlı gelişiyor. Bunun için de ekonomik alanda artık açık hesaplar üzerinden değil, mümkün olduğu kadar ekonominin sağlam temellerle ve hukuki ölçülere göre şirketleşmelere zemin hazırlaması lazım. Yoksa sadece belli kıstaslara uyarak küçük hesaplar üzerinden Türkiye’de gelecekteki ekonomi vizyonunu oluşturamayız. Özellikle uzlaşma ve büyük uluslararası şirketlerde kendi kamu hukukunu ve ekonomi hukukunu koruyacak kadar hukuk adamlarına ve hukuk bireylerini bünyesinde taşımaya ihtiyacı var. Kendi ülkemiz içerisinde bir kısım sorunları çözebiliriz ama deniz aşırı ülkelere de seyahat yapıp oraları ticaret yapıyorsanız, bu hukuku korumak adına önce şirketinizi sağlam temeller üzerine oturtmak zorundasınız. Hukuk sadece mülkün temeli değil, aynı zamanda da ekonomimizin teminatıdır.”

Törende İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Helvacı "Anonim Şirketin Haklı Sebeple Feshi" konulu konferansla kapanış dersi verdi.

Kapanış dersi sonrasında Rektör Gür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Bedir ve Prof. Dr. Şehmus Demir, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan ve öğretim üyeleri tarafından mezun olan öğrencilere belgeleri takdim edildi.

Kaynak: AA