Sapanca Belediyesinden Parklara Kütüphane
Sapanca Belediyesi örnek bir çalışmaya imza atarak kent merkezinde kitap okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla kütüphane kurdu.

Toplumsal ve kültürel bir projeye imza attıkları için mutlu olduklarını ifade eden Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, “Vatandaşların okuma alışkanlığını arttırmak ve kitaba ulaşılabilirliği kolaylaştırmak adına Şehit Albay Güner Ekici Parkı’na mini kütüphane kurduk. Park Kitaplığı sayesinde günün farklı saatlerinde dinlenmek veya çocuğuyla birlikte vakit geçirmek için parka gelenler kitap okuyabilecek. Böylece, vatandaşlarımızın parkta geçirdikleri vakitlerini değerlendirmelerini sağlıyoruz” dedi.
Vatandaşlar ise, parklara kütüphane yapılmasının güzel bir uygulama olduğunu belirterek Sapanca Belediyesi’ne teşekkürlerini ifade ettiler. Sapanca Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu uygulamaya ilk olarak Sapanca Çocuk Derneği, "Kitap oku” kampanyasını başlatarak kitap bağışı yaptı.
