Karslı Öğrenciler 'Çanakkale Geçilmez' Ve 'Afrin' Koreografisi

Kağızman Aras Anadolu Lisesi öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin Bölgesi'nde sürdürdüğü, Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü ile Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla koreofgari oluşturdu.

Okul bahçesinde toplanan öğrenciler "Çanakkale Geçilmez", "Afrin" yazısı ve kalp figüründen oluşan görkemli bir koreografi hazırladı.

Koreografinin ardından öğrenciler Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak için ellerinde dev Atatürk posteri ile Türk bayraklarıyla "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak ilçe meydanına yürüdü.

Yürüyüşe katılan Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Çanakkale'de Sarıkamış'ta, Zeytin Dalı Harekatı'nda o ruh neyse bugün Türkiye'de, Kağızman'da aynı o ruh var." ifadesini kullandı.

Etkiliği düzenleyen Kağızman Aras Anadolu Lisesi Müdürü Tufan Ayhan ise etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, "Harekata katılan asker ve polislerimize manevi destek olmak istedik." dedi.

Öğrencilerden Neslihan Bakıcı da tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Yürüyüşe Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, İlçe Müftüsü Özcan Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Nesim Eyidoğan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA