İsrail Hükumeti Türk Şirketi İle Tahkime Gitme Kararı Aldı

Ünlü iş adamı ve siyasi Ahmet Reyiz Yılmaz’ın yüksek miktardaki vergi temelli sorunu ile ilgili talebini kabul eden İsrail Hükümeti, Yılmaz’ın sahibi olduğu Türk şirketi ile beraber uzlaşma ve çözüm için Tahkime gitmeye karar verdi.

İsrail Hükumeti Türk Şirketi İle Tahkime Gitme Kararı Aldı
İsrail Savunma Sanayi kuruluşu IMI ve Türk şirketi Yılmazlar İnternational arasında çıkan yüksek miktardaki vergi temelli sorunun çözümü için İsrail hükümeti adım atarak inisiyatif aldı ve şirketin tahkim talebine olumlu cevap verdi.Ünlü iş adamı ve siyasilerden Ahmet Reyiz Yılmaz’ın sahibi olduğu ve 23 Yıldır İsrail’de faaliyette olan Türk şirketi Yılmazlar Holding ile İsrail Savunma Bakanlığı ve bağlı kuruluşu İsrail Askeri Silah Sanayi Israel Military Industry (IMI) arasında yaşanan sorunların çözümü için İsrail Hükümeti aracı oldu ve taraflar arasında uzlaşma sağlanmak üzere Tahkime gitmeye karar verildi.

Karar üzerine bir açıklama yapan Ahmet Reyiz Yılmaz, "İsrail Hükümeti kendilerine yaptığımız talebimizi geri çevirmedi. Sayın Başbakan Netanyahu şahsında İsrail Hükümeti ve kabinesine teşekkür ediyorum. İsrail Hükümeti, İsrail Savunma Bakanlığına ait bu sorunda doğrudan inisiyatif aldı ve bu önemli konuda gerekli adımları attı. Bu şirket iki ülke arasında 23 yıldır büyük bir köprü görevi yapmıştır. Türkiye adına ikinci bir elçilik görevini de yürütmüştür. İsrail tarafına yaptığı katkılar 23 yıl içinde son derece büyüktür. Bu manada 23 yıl içinde bütün İsrail hükümetleri ile son derece sağlıklı ve ileri seviyede iyi ilişkilerimizi hep sürdürdük. Bu sorunun çözümünde de yine Netanyahu hükümeti sorumluluk almış olması Türk tarafına verdikleri değeri de bir kez daha göstermiştir" dedi.

İlerleyen günlerde yol haritasının çizileceğini de belirten Yılmaz, "Suni olduğuna inandığımız bu ve İsrail maliye bakanlığından kaynaklanan yüksek vergi talebi ile ilgili hatanın düzeltilmesi ikili ilişkilerimize de kesin olarak olumlu katkılar yapacaktır. Hem şirketimiz için hem de stratejik değere sahip önemli projeler yürüttüğümüz İsrail Savunma Bakanlığı ve Askeri Sanayi kuruluşu Israel Military Industry (IMI) açısından hayırlı bir netice alınarak bu meselenin rafa kaldırılacağını düşünüyor ve umuyorum. İlerleyen zamanlarda iki ülkenin beraber yapacağı çok fazla iş olduğu kanaatimizi hep taşıdık taşımaya da devam edeceğiz. İsrail ve Türkiye birbirlerinden vazgeçemeyecek kadar fazla ortak menfaate sahip iki bölge ülkesidir" dedi.

Kaynak: İHA