Kartepe Zabıtası Yoğun Bir Yılı Geride Bıraktı

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimler, talepler ve şikayetlerinde yer aldığı yoğun bir yılı geride bıraktı.

Kartepe Zabıtası Yoğun Bir Yılı Geride Bıraktı
Kartepe sınırları içerisinde toplum ve çevre sağlığı açısından daha yaşanılabilir bir kent oluşturulmasına yönelik faaliyetlerde bulunan Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ali Özbayraklı idaresinde 34 personelle görevlerini sürdürüyor. Müdürlük bünyesindeki İhtisas Zabıta Amirlikleri yıl boyunca üretici ve semt pazarlarında 15 bin 120 hizmette bulunurken toplamda 30 bin 328 faaliyetle yoğun bir yıl geçirdi.

Kartepe Belediyesi’nin diğer hizmet birimleri ile de koordineli bir şekilde temizlik, imar, yol, su, kanalizasyon ve park gibi hizmetlerdeki aksaklıkların giderilmesini sağlamak konularında da destek hizmeti sunan Zabıta Müdürlüğü, 669 çevre, görüntü ve gürültü kirliliği denetim hizmeti, 649 ulaşım ve trafik hizmeti yanında bin 35 işyeri denetim hizmetinde bulundu. 2017 yılı içerisinde 113 okul kantini, 107 bakkal, market ve büfe, 128 un ve unlu mamul satışı yapan işletmede denetim yapan ekipler, 224 nalbur, hurdacı, 115 seyyar satıcı, 84 kahvehane ve çay bahçesinde de denetimlerini sürdürdü.

İlçede 162 hafriyat alanını denetleyen ekipler, duygu sömürüsü yapan dilencilere yönelik 94 denetimde bulundu. Ayrıca 240 yapı kontrol denetimi yanı sıra 2 bin 68 çözüm masası talebi ve şikayetine cevap verdi. Ekipler 767 tebligata cevap verirken 160 ilan ile vatandaşlara duyuruda bulundu.

Halk sağlığı ve güvenliği için denetimlerin 2018 yılında da süreceğini belirten Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı, “Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in direktifleri doğrultusunda zabıta ekiplerimiz ilçe sınırları içinde kentin düzenini, kent halkının sağlığını ve huzurunu, sağlamak için dün olduğu gibi bu günden sonra da özveri ile çalışacaktır. Halk sağlığına aykırı hiçbir davranış ve tutuma müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA