'Seni CHP'ye, Beni De DSP'ye Neden Genel Başkan Yapmayacakları Ortada'

Tokat’ta il başkanlığını yaptığı Demokratik Sol Parti’nin (DSP) Genel Başkanlığına aday olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklayan Hüseyin Alpay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP’li Muharrem İnce’nin de kendisi gibi partisine genel başkan yapılmayacağını iddia etti.

'Seni CHP'ye, Beni De DSP'ye Neden Genel Başkan Yapmayacakları Ortada'
Yapılan paylaşımında her iki başkan adayının da ailesiyle birlikte çekindiği fotoğraflara da yer verilirken, fotoğraflarda İnce ve Alpay’ın annelerinin başı örtülü olduğu dikkat çekti. DSP Genel Başkan Adayı Hüseyin Alpay, yaptığı paylaşımdaki amacının bir ayrıştırma vesilesi olmak olmadığını ifade eden Alpay,"Bugüne kadar süregelen bir anlayışı ’Kral Çıplak’ diyerek göz önüne sermek istedim. Amacım; CHP’nin ve DSP’nin genleriyle oynayanların toplumu bugün getirdikleri durumu ifade etmekti. Anadolu geleneğinden gelen insanlara soldaki partilerin kapısını kapattılar. Yıllarca başörtüsü yasağını uygulayıp, yasakçı bir anlayış sergileyerek gerçekten samimi dindar insanlarımızı kırdılar, gücendirdiler. Annelerimizin, bacılarımızın, töremizin, geleneklerimizin gereğini küçük burjuva bakışlarıyla hoyratça yok saydılar." ifadeleri kullandı.

DSP’de olağanüstü kurultay talebini tekrardan dile getiren Başkan Adayı Alpay, "Türkiye’yi İstanbul’dan ibaret sayıp Anadolu’yu görmezden geldiler. Elitist küçük bir grup ile HDP çizgisindeki insanlar CHP’nin üst kademelerinde görev aldılar ve bu dar grubun dışındaki insanlara siyaset yapma şansı vermediler, vermiyorlar da. Türkiye’de sadece belli bir mezhebin oyunu alarak iktidar olacağını sananlar, yüzde 25’e takılıp kaldılar ve Ecevit’ten sonra hiç iktidar olamadılar. Oysa Bülent Ecevit toplumun bütün kesimlerinden oy alarak iktidar olmuş bir liderdi. Sayın Muharrem İnce’nin de az önce anlattığım nedenler dolayısıyla partideki delege yapısının bir merkezden şekillenmesinden ötürü seçilme şansının olmadığını düşünüyorum. Şimdi, solda yeni bir söylem, özgürlükçü, yerli, ulusal ve çok sesli bir politik seçenek ile seçmenin karşısına çıkma vaktidir" şeklinde konuştu.

DSP’yi seçimlere giremez hale getirenlere karşı baş kaldırdıklarını söyleyen Alpay, "Öte yandan 32 yıllık Bülent Ecevit’in partisini; kaldı ki bu 32 yılda 3 kez iktidar olmuş, devlet yönetmiş DSP’yi göreve geldiği son 1 yılda seçimlere giremeyecek hale getiren DSP genel merkez yönetimi de, şahsımın adaylık çalışmasını engelleme yoluyla dağılan tabanımızı daha da moralsizliğe sevk etmektedir. DSP’ye seçimlere girememenin utancını yaşatanları derhal Olağanüstü Kurultayı toplamaya çağırıyorum. Küresel güçlerin partimizi dağıtarak verdikleri zararda bile seçimlere giren DSP’yi bu duruma düşürenlerin kurultayı toplayarak delegelere hesap vermeleri şarttır. Partimizi seçimlere giremez hale getirenlere bu yüzden baş kaldırıyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.
Kaynak: İHA