Vali Akbıyık'tan Durankaya Beldesine Ziyaret

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, merkeze bağlı Durankaya beldesini ziyaret etti.

Vali Akbıyık, Vali Yardımcısı Mustafa Duruk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ile gittiği beldede, Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin ve vatandaşlarca karşılandı.

İlk olarak Durankaya Jandarma Karakolunu ziyaret eden Akbıyık, komutanlardan bölge ile ilgili bilgi aldı.

Ardından Şehit Teğmen Abdülselam Özatak'ın ailesini ziyaret ederek, ailenin sorun ve taleplerini dinleyen Akbıyık, Şehit Teğmen Abdülselam Özatak Lisesi ve Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulunu ziyaret etti.

Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Akbıyık, "Bir kitap bir insan" projesini Durankaya'da başlattıklarını belirterek, öğrencilere kitap hediye etti.

Okul öğretmenleriyle de bir araya gelen Akbıyık, belde belediyesinde Başkan Keskin'i ziyaret ettikten sonra beldenin konuk evine geçti.

Burada öğrenci ve vatandaşlar tarafından çiçek ve Türk bayrakları ile karşılanan Akbıyık, belde sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Ardından Derebaşı Mahallesi İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerle yakından ilgilenen Akbıyık, Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Yaşar'ın evine konuk oldu, burada vatandaşlarla sohbet etti.

Akbıyık, buradaki cami inşaatında inceleme yaptıktan sonra beldeden ayrıldı.

Kaynak: AA