Vali Sonel, Üreticileri Ziyaret Etti

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Mazgirt ilçesine bağlı İsmailli köyünde etlik piliç üretim tesisini ve merkeze bağlı Burmageçit köyünde Genç Çiftçi Projesi kapsamında büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticileri ziyaret etti.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Sonel, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Kaya ile İsmailli köyünde Tarım ve Orman Bakanlığının destekleriyle kurulan ve etlik piliç üretim tesisini ziyaret etti.

Tesiste incelemelerde bulunan Vali Sonel, üreticilerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ardından Burmageçit köyünde Genç Çiftçi Projesi kapsamında desteklenen büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticileri ziyaret eden Vali Sonel, üreticilerle sohbet ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Vali Sonel, şunları kaydetti:

"İl olarak Mazgirt'e bağlı İsmailli köyümüzde 2 genç kardeşimizin devletimizin sunduğu imkanlardan faydalanarak kurduğu tesisi ziyaret ettik. Gençlerimizin bu imkanlardan faydalanıp iş kurmasıyla ekonomimiz de canlanmış oluyor. Daha sonra Genç Çiftçi Projesi kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiren gençlerimizi ziyaret ettik. Özellikle gençlerimizin üretim yapması bizleri mutlu ediyor. Devlet olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız. Desteklerinden ötürü Tarım ve Orman Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyorum."

Kaynak: AA