Fetih Müzesi'ne 'Kardeş' Ziyareti
Osmangazi Belediyesi’nin kardeş belediyelerinden olan KKTC’nin Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti.

Müzedeki 5 bin kitap kapasiteli Millet Kıraathanesi’ni de inceleme imkanı bulan Cemil Sarıçizmeli, Fetih Müzesi’nin tarihi ve kültürel anlamda önemli bir eser olduğunu ifade etti.
Müzeye girdiği andan itibaren tarihi bir yolculuğa çıktıklarını belirten Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, “Bu muhteşem eser, gerek mimarî gerekse sanat açısından Türkiye’nin geldiği son noktayı gösteriyor. Dünya standartlarında yapılan bu eserin aynı zamanda atalarından kalan mirasını bizlere yansıtması da buraya ayrı bir anlam katıyor. Açılış gerçekleştiğinde Bursa’ya ve Türkiye’ye çok büyük etkisi olacağına inanıyorum. Emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyor, bütün dünya adına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
