FETÖ'den Yargılanan 19 Sanığa Ceza Yağdı

Tekirdağ’da FETÖ’nün "öğretmen yapılanmasına" yönelik davada yargılanan 8’i tutuklu 19 sanığa 1 yıl 6 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 19 sanık avukatlarıyla birlikte katıldı.

Duruşmada sanıklar, uzun tutukluluk süreleri ve sağlık durumlarını gerekçe göstererek tahliyelerini talep ettiler. Mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı ise, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını istedi. Duruşmada son sözü sorulan sanıklar, suçlamaları reddederek beraatlarını talep ettiler.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan Engin Ö. ve Volkan B.’ye 9 yıl, Engin C.’ye 8 yıl 3 ay, Emre C., Nuğman T., Tuncay E., Metin Ç., Mehmet Ali Ü. ve Vedat E.’ye 7 yıl 6 ay, Mehmet P., Mehmet D., Hasan G., Murat A., İlyas G. ve Mustafa A.’ya 6 yıl 3 ay, Halit S.’ye 4 yıl 2 ay ve Serdar Ç., Erol A. ile İbrahim G.’ye de 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme, sanıklar Serdar Ç., Erol A. ve İbrahim G.’nin hapis yattıkları süreyi göz önünde bulundurarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve tahliyelerine karar verdi.
Kaynak: İHA