Osmaneli'nde Belediyesinden Yaya Geçidi Açıklaması

Bilecik’in Osmaneli İlçe Belediyesi dün İHA’nin servis ettiği "Yaya Geçidi var çizgisi yok, çizgisi var yaya geçidi yok" haberiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Hafta sonuna kadar yaya geçiş çizgileri karşısında yaya geçişleri de parke taş olarak düzenlenecektir" denildi.

Osmaneli'nde Belediyesinden Yaya Geçidi Açıklaması
Yapılan açıklamada, Osmaneli şehir içi bölünmüş yol yatırımında çizgi, yaya yolu ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ettiğini belirtildi. Basın ve kamuoyunun duyarlılığı ve eleştirilerine teşekkür eden Osmaneli Belediyesi açıklamasına şöyle devam etti;

"Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin’in büyük gayretleri ile Osmaneli için gerekli olan ve ilçemize büyük değer katan bölünmüş yol, tretuvar düzenlemesi, yol aydınlatması, Nato Boru Hattı yer değişimi ve çevre düzenlemesi işinde Karayolları Bölge Müdürlüğünce geçici kabul aşamasına gelinmiştir. Doğaldır ki bölünmüş yol çalışmalarında özellikle kavşak, çizgi, tretuvar, yaya kaldırımı düzenlemeleri, çevre düzenlemeleri Karayolları Genel Müdürlüğünden ihale ile yol inşaatını üstlenen şirketçe devam etmektedir. Belediyemizde bu büyük yatırıma çevre düzenlemesi başta olmak üzere destek olmaktadır. Bilindiği gibi Osmaneli içinden gecen yol, 4,5 kilometrelik bölünmüş yolun asfaltlama çalışmaları tamamlanmıştır. Çizgi çalışmaları ve buna göre tretuvar ve yaya kaldırımı çalışmaları düzenleme işi karayollarınca devam etmektedir. Çizgi çalışmaları tamamlandığında karşısında yaya geçit çalışmaları da tamamlanacaktır. Karayolları müteahhit firma tarafından işin zorluğu ve yoğunluğu nedeniyle zaman zaman işler ayını anda tamamlanamamaktadır. Belediyemizce bu konuda destek olunarak, hafta sonuna kadar yaya geçiş çizgileri karşısında yaya geçişleri de parke taş olarak düzenlenecektir. Konu hakkında kamuoyunun ve gazetelerimizin duyarlılığına teşekkür ediyoruz. Basınımızın ve halkımızın yol çalışmalarına verdiği desteğe ayrıca teşekkür ediyor, durumu bilgilerinize sunuyoruz."
Kaynak: İHA