Pakistan'da Kuraklık Açıklaması 1 Ayda 40 Çocuk Hayatını Kaybetti

Pakistan’ın Sind eyaletinde, kuraklıktan dolayı son 1 ayda 40 çocuk yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybetti.

Pakistan’ın Sind eyaletinde kuraklıktan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Mithi şehrinde sadece bir ayda 40 çocuk yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybetti. Yetkililer, bu yıl 479 kişinin yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybettiklerini açıkladı.

Sind eyaletinde yaklaşık her yıl bin 500 çocuk yetersiz beslenme, enfeksiyon ve uygun sağlık imkanlarının olmaması sebebiyle hayatını kaybediyor. Sind eyaleti yetkilileri ve federal hükümet, son 3 yılda çocuk ölümü sayısındaki artışı sadece kuraklığa bağlıyor. Su kaynaklarının kurumasıyla bölge hastaneleri tıbbi malzemeleri temizleyemiyor ve hastanelerin yeterlilikleri ve kapasiteleri her geçen gün azalıyor. Pakistan Adalet Bakanlığı yetkilileri, çocuk ölümlerinin hızla artmasının sebebini araştırmak için araştırma komitesi kurulduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) yayınladığı son raporda Pakistan’ın en yüksek bebek ölüm hızına sahip olan ülkeler arasında olduğunu açıklamıştı. Yetkililer, Pakistan’da doğan bir bebeğin ölme ihtimali, gelişmiş ülkelerde doğan çocuklara göre 50 kat daha fazla olduğunu ifade belirtti.

Kaynak: İHA