Aydın Boysan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Gazeteci, yazar ve mimar Aydın Boysan, Teşvikiye Camiinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Aydın Boysan Son Yolculuğuna Uğurlandı
Teşvikiye Camii’nde düzenlenen cenaze törenine, iş ve sanat camiasından çok sayıda ünlü isim katıldı.

Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazına iş adamı Rahmi Koç, tiyatro sanatçısı Mustafa Alabora, oyuncu Orhan Alkaya, tiyatrocu Rutkay Aziz, CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Akif Hamza Çebi, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtüna’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze törenine gelerek aileye taziyelerini ileten Rahmi Koç, ’’Aydın Boysan’ı çok iyi tanırdım. Arçelik’in fabrikasını da ona yaptırmıştık. Hoş sohbet, keyifli, iyi bir mimar ve iyi bir dosttu. Bildiğiniz gibi içkiyi severdi. Güzel yazı yazardı, onunla beraber olmak insanı gençleştirir, tansiyonunu düşürür ve ömrünü uzatırdı. Allah rahmet eylesin. Allah geri kalanlarına uzun ömürler versin. Çok değerli bir insandı. İlginç anılarımız oldu ancak burada anlatamam, ayıp olur’’ ifadelerini kullandı.

Teşvikiye Camii’ne gelerek cenazeye katılan kimi vatandaşların Aydın Boysan’ın tabutuyla fotoğraf çektirmesi ise dikkat çekti. Kılınan cenaze namazının ardından Boysan’ın cenazesi defnedilmek üzere Ortaköy Mezarlığı’na götürüldü.
Kaynak: İHA