'Enerji Hanım' Tekirdağ'lı Vatandaşlarla Buluştu
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından evde tüketilen elektrik enerjisinin verimli kullanılması ve tasarruf sağlanması amacıyla düzenlenen etkinlikte 'Enerji Hanım’ Tekirdağlı vatandaşlar ile buluştu.

Engin Tekin’in ardından konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Behçet Atlı ise içinde bulunduğumuz haftanın Enerji Tasarrufu Hastası olduğunu belirterek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuya dikkat çekmek amacı ile Enerji Hanım’ı Tekirdağlı vatandaşlar ile buluşturduklarını söyledi.
Behçet Atlı ayrıca, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın katılımcılara selamlarını ilettiğini belirtti.
Küçük önemler büyük fayda sağlayabilir
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Verimliliği Derneği işbirliği ile ’Kadınlar İçin Küçük Türkiye İçin Büyük Adım’ sloganı ile yola çıkan Enerji Hanım, vatandaşlara ev için elektrik tüketimini en aza indirmek ve enerjiyi verimli kullanmak adına elektrik süpürgesi, çamaşır makinesi, ütü, buzdolabı gibi aletleri kullanırken ve yemek pişirirken dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı. Enerji Hanım’ın anlattığı önemler arasında elektrik süpürgesinin torbasının sık sık boşaltılması, fırında gerekli olmadıkça ön ısıtma yapılmaması, bulaşık ve çamaşır makinesinin tam dolu çalıştırılması, yiyecekleri soğuduktan sonra buzdolabına yerleştirilmesi, televizyonun sadece kumandasından değil düğmesinden de kapatılması, termostat ayarlı ütü kullanımına dikkat edilmesi ve evlerde genel aydınlatma yerine kısmi aydınlatma kullanılması gibi günlük hayatta kolayca gerçekleştirilebilecek önemler yer aldı. Enerji Hanım ayrıca alınan bu küçük önemler sayesinde sadece ev için ekonomiye değil, ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlanabileceğini belirtti.
Etkinlik vatandaşlardan gelen soruların ardından son buldu.
