Keşan'da, '15. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası' Düzenlenecek

Edirne'nin Keşan ilçesinde, 13-18 Ağustos'ta, '15. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası' düzenlenecek.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Edirne İl Temsilcisi İlker Sarıtekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvanın TSF, Keşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Keşan Belediyesi iş birliğiyle Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirileceğini söyledi.

Turnuvaya katılmak isteyen sporcuların 'https://kesanopen.tsf.org.tr/' adresinden başvuru yapabileceğini belirten Sarıtekin, turnuvaya katılmak için yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 150 sporcunun kayıt yaptırdığını ifade etti.

Kayıtların özellikle son günlerde yoğunlaşacağını dile getiren Sarıtekin, 'Turnuvada dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek. Turnuvaya katılım ücretsiz. Başvurular 13 Ağustos'ta kayıt kontrol saatine kadar devam edecek.' dedi.

Sarıtekin, satrancın dünyada yükselen bir değer olduğunu, pratik anlamda çocukların zihinsel gelişimine katkıda bulunduğunu vurgulayarak, spor dalının yaygınlaştırılmasının önemine değindi.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da Trakya'ya, ilçeye, kültür, sanat ve eğitim alanında katkı sağlayacak etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Özcan, yurt dışından turnuva dolayısıyla ilçeye gelecek yabancı sporcuları en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirterek, turnuvaya katılacak tüm sporculara başarılar diledi.

Kaynak: AA