Filistin'de Siyasi Bölünmüşlüğü Bitirme Çabaları

Hamas, Filistin ulusal uzlaşısı kapsamında Mısır'ın bir girişim önerisi sunduğunu duyurdu.

Gazze'deki Hamas Hareketi, Filistin ulusal uzlaşısı kapsamında Mısır'ın kendilerine bir girişim önerisinde bulunduğunu belirtti.

Hamaslı yetkililerden alınan bilgiye göre, Mısır, Fetih Hareketi'yle Filistin uzlaşısının uygulamaya konulması kapsamında Hamas'a bir girişim önerisi sundu.

Hamas'ın olumlu cevap verdiği belirtilen girişime, Fetih Hareketi'nden yanıt beklendiği ifade edildi.

Aynı kaynak söz konusu girişimin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın geçen ay gerçekleştirdiği Mısır ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesi sırasında sunulduğunu aktardı.

Londra kaynaklı El-Hayat gazetesinin haberine göre, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Filistin'deki bölünmüşlüğe son vermek için Hamas ve Fetih hareketlerinin onayladığı bir girişimde bulunmuştu. Ancak Abbas'ın daha sonra sunduğu alternatif girişim, Hamas tarafından kabul edilmemişti.

Gazetenin haberinde, Sisi'nin sunduğu girişimin öne çıkan maddeleri arasında, Abbas'ın Gazze Şeridi'nde uyguladığı tüm yaptırım ve tedbirleri iptal etmesi karşılığında, bölgedeki idari komitenin feshi, Rami el-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümetinin Gazze'de etkin olması, Hamas'a mensup kamu çalışanlarının sorunlara çözüm bulunması ve genel seçimlerinin gerçekleştirilmesinin yer aldığı aktarılmıştı.
Kaynak: AA