'Boyu 1.60’tan kısa olanlar çıkmasın’ demişti...

‘1.60’tan kısa olanlar çıkmasın’ esprisiyle olay yaratan Habertürk meteoroloji mühendisi Hüseyin Öztel, Gazete Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu.

'Boyu 1.60’tan kısa olanlar çıkmasın’ demişti...
'Boyu 1.60’tan kısa olanlar çıkmasın’ demişti...
Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşanan afet sırasında Habertürk meteoroloji mühendisi Hüseyin Öztel'in açıklamaları çok konuşulmuştu.

Öztel, ''Boyu 1.60'tan kısa olanlar dışarı çıkmasın' demişti.

Esprisiyle olay yaratan Hüseyin Öztel, Gazete Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu.
 
Röportajın bir bölümü şöyle:

Hüseyin Bey, geçen haf­taki yoğun yağışta “Boyu 1.60'tan kısa olanlar dışarı çıkmasın” demiştiniz. Par­don ama sizin boyunuz kaç?

1.82 civarı... (Gülüyor)

Ayıp değil mi? 1.60'tan kısa olanlardan ne istediniz?

Sel ve su baskını seviye­sine bakınca, insanın en azın­dan önünü görebilmesi lazım. Valilik sel esnasında, “Özel taşıtınızla dışarı çıkmayı ter­cih etmeyin” diye uyarı yaptı. “Tercih etmeyin” demek ayrı, “Dışarıya adım atma­yın, evden çıkmayın; çok kötü su baskını olabilir” diye uya­rının şiddetini artırmak ayrı bir şey. Böyle yapılması gere­kirdi. Televizyonda o yorumu yaptığımda bir otomobil ters dönmüş, suda yüzüyordu. Su en azından 1.5 metre kadar yükselmiş ki tavan yüksekliğinin tamamını aşıp lastikleri yerden kesmiş.

'Boyu 1.60’tan kısa olanlar çıkmasın’ demişti...

Türk halkının ortalama boyu malum, sözlerinizden alınanlar da oldu. Size tepki geldi mi?

Gelmez mi? “Buna siz mi karar veriyorsunuz?” diyenler oldu ama bu yüzde 1'lik bir tepkiydi. Türk halkının yüzde 99'u havadan sudan konuş­mayı ve mizahı sever. Zaten sonrasında çok daha güzel espriler yapıldı. Ümit Boyner, altında palet olan bir topuklu ayakkabı fotoğrafı koyup “1.60'dan kısa olanlar üzülmesin” yazmıştı. “Mar­kete çıkıyorum. 1.60'dan kısaların ihtiyacı olan bir şey var mı?” diye soran da vardı.

“Eski kız arkadaş­larından intikam almak istedi” diyenler olmuş.

Öyle bir şey yok. Zaten kimin hangi boyda olduğunu hatırlamıyorum! (Gülüyor) Bir sonraki yağışta “Bu yağışta ne diyeceksiniz?” yazanlar oldu. “Dolu yağışı esnasında koca kafalar kendine dikkat etsin” diyecektim ama olum­suz tepki alır diye açıktan söylemedim! (Gülüyor)