Başkan Baran Açıklaması 'Tüm Projelerimiz İnsan Odaklı'

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Ticaret Odası’nın ağustos ayı meclis toplantısına konuk oldu.

Başkan Baran Açıklaması 'Tüm Projelerimiz İnsan Odaklı'
Körfez Ticaret Odası’nın Ağustos ayı meclis toplantısına konuk olan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ilçede hayata geçen ve yapımı devam eden projeler hakkında meclis üyelerine bilgiler aktardı. Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı’nın yaptığı açılış konuşması sonrasında normal meclis gündemine geçildi. Toplantı sonrasında ise Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran kürsüye geldi ve meclis üyelerine ilçedeki çalışmalar hakkında kısa bir sunum yaptı.

Başkan Baran, “Körfez, sanayinin ve limanların içinde olan bir kent. Böyle önemli bir kentte sanayici, iş adamı olmak kolay değil. Körfez en çok katma değer üreten ilçelerden biri. Böyle bir ilçede de yatırımın hem hızlı hem de fazla olması lazımdı. İnsanlarımızın ihtiyaçlarına göre eksiklikleri belirledik ve ilçenin hak ettiği bütçeyi oluşturduk. Bu sene sadece yatırım bütçemiz 120 milyon lira. Bu bütçeler laf olsun diye yapılmış bütçeler değil. Reel ve ayakları yere basan bütçelerdir” dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan İsmail Baran, “Üniversite inşaatlarımız devam ediyor. Hereke’deki çalışma da kısa sürede başlayacak. 2018’de de hedefimiz İlimtepe’ye bir üniversite kazandırmak. İlimtepe’de ayrıca TOKİ tarafından hazırlanan bir proje var. Orada 310 dönüm alan şu an TOKİ’de. Bayram sonrasında da biz kendileri ile bir araya geleceğiz ve görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tarih noktasında da yok olmuş eserleri gün yüzüne çıkarmaya devam edeceklerini belirten Başkan Baran, “Örneğin bir Kutluca Telgrafhanesi var. Kurtuluş savaşında büyük önem arz ediyor. 1810 yılında yapılıp daha sonra yıkılan Sultan Abdulaziz Av Köşkü var. Tabi biz bunları aslına uygun olarak yapacağız. Yarımca’da yelken düğün salonunun olduğu alanda tarihi projeye başlayacağız” şeklinde konuştu.

Körfez’in her geçen gün nüfusu artan bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan İsmail Baran, “Her sene ilçemizin nüfusu yaklaşık 6 bin artıyor. Körfez, Türkiye’nin beyni durumunda. Böyle önemli bir sanayi kentinde Körfez Ticaret Odası’nda görev yapmak ayrı bir gurur. Biz Körfez ilçesine hizmet eden kurumlarız. Ayrı gayrımız yok. Birimler arası görüşmelerde görev ayrımı yapmıyoruz. Mesele Körfez’e hizmet etmekse biz hepsi için varız” açıklamalarında bulundu.

Başkan Baran daha sonra kendisine yöneltilen soruları cevapladı.
Kaynak: İHA