'AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi' Batum'da Açıldı

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan 'AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi', Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğunda açıldı.

FETÖ'nün darbe girişiminin 1. yılı dolayısıyla düzenlenen serginin açılışı, Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan tarafından yapıldı.

Temizkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un Türk tarihinde unutulmayacak bir dönüm noktası olduğunu belirterek FETÖ'nün darbe girişiminin halkın kararlılığıyla başarısızlığa uğratılmasının demokrasi zaferi olarak hem Türkiye'de hem de tüm dünyada gelecek nesillere anlatılması gerektiğini söyledi.

15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için mevlit okutacaklarını ifade eden Temizkan, yerel basın ve sosyal medya aracılığıyla darbe girişimini tüm yönleriyle anlatmak amacıyla basın toplantıları yapacaklarını ayrıca makaleler yayınlattıklarını kaydetti.

Temizkan, 15 Temmuz'da da anma etkinliği yapacaklarını belirterek '15 Temmuz'un acısını yaşadık, bu acının tekrarlanmaması için elimizden geleni yapmaya kararlıyız. Vatandaşlarımız hem yurt içinde hem yurt dışında bu kararlığı en güçlü şekilde göstermeye devam ettiriyor.' dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da darbecilere ve tanklara karşı halkla birlikte mücadele ettiğini dile getiren Abdulkadir Culha da 'Allah o geceyi hiç kimseye, sadece Türk milletine değil dünyada hiç kimseye bir daha yaşatmasın. Halkın silahıyla halka saldıran asker kıyafetli teröristlerin o gece yaptıkları son derece ağır ve acıydı.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara indiklerini anımsatan Culha, 'Silahlara karşı elimizde taş ve sopayla mücadele ettik. O gece başaran yine Türk milleti oldu.' diye konuştu.

AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi, iki gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA