Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 dönüşü konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Trump'la yaptığı görüşmelerde Afrin'e olası bir operasyonun masaya yatırıldığı söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 dönüşü konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 dönüşü konuştu
G20 Zirvesi dönüşünde gazetecilere açıklama yapan Erdoğan,  Afrin'deki terör örgütü YPG hedeflerine yönelik operasyon seçeneği ve Suriye konusunu Trump ve Putin ile G20 sırasında görüştüğünü duyurdu.

BÖLGEYE ZİYARET

Arap dünyasında yaşanan krizle ilgili Hamburg'da ABD Başkanı Trump ve Rusya lideri Putin ile görüştüğünü belirten Erdoğan, “Söylenen şey aynı: Diyalog yoluyla çözüm. 15 Temmuz'dan sonra benim özel bir trafiğim olabilir. Bölgeyi tekrar dolaşmak istiyorum. Bölgeye yapacağımız ziyaretle, diyaloğun artmasına belki katkı sağlayabiliriz. Özellikle Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan'a gitmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ARABULUCULUK DEĞİL

“Bununla Türkiye'nin arabuluculuk yapabileceğini mi söylüyorsunuz?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arabuluculuk görevini Kuveyt üstlenmiş vaziyette. Kuveyt'in arabuluculuğunu biz de destekliyoruz. Benim kastettiğim, taraflar arasında diyaloğun artması için bir katkı sunmak...” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 dönüşü konuştu

DOHA TALEPLERİ REDDETTİ

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ın başını çektiği bazı Arap ülkeleri Katar'ı teröre destek vermekle suçlayarak diplomatik ilişkilerini kesmişti. Katar'a ülkede Türk üssünün kapatılmasını da içeren 13 maddelik bir talep listesi sunulmuştu. Ancak Doha yönetimi söz konusu talepleri kabul etmemişti. Erdoğan, Katar'dan aksi bir istek gelmedikçe üssün ülkede kalacağını açıklamıştı.

Arjantin bizden yardım istedi


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biliyorsunuz, önümüzdeki yıl Arjantin G20'ye ev sahipliği yapacak. Antalya'daki başarımızı bildikleri için de bize ‘Organizasyon konusunda yardımcı olur musunuz?' diyorlar. Biz de kendilerine her türlü yardımı, desteği vermeye hazır olduğumuzu; arkadaşlarımız gerekli desteği pekâlâ
verebileceklerini söyledik.

AB'NİN TAAHHÜTLERİ


Mülteciler konusunda dürüst davranmıyorlar

“AB mülteciler konusunda yükümlülüklerini yerine getiriyor mu?” sorusuna Erdoğan, “AB'nin yükümlülüklerini yerine getirdiğini söyleyemem. Mesela 3 milyar euroluk taahhütleriyle ilgili finansı hazırladıklarından söz ediyorlar. Sayın Merkel'e dedim: ‘Bize böyle bir şey verilmiş değil. Zira böyle bir para gelmiş değil. 'Proje' diyorlar. Batılılar bu konularda sürekli manevra yapıyor, dürüst de davranmıyor” dedi.

AFRİN OPERASYONU MASADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'deki terör örgütü YPG hedeflerine yönelik operasyon seçeneği ve Suriye konusunu Trump ve Putin ile G20 sırasında görüştüğünü duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde yer alan ve terör örgütü YPG'nin kontrolündeki Afrin'e yönelik operasyon seçeneğini Putin ve Trump ile görüştüğünü açıkladı. Erdoğan, “Her iki liderle de, Afrin, çatışmasızlık bölgeleri dahil Suriye konusunu en geniş kapsamda görüştük. Astana'yı görüştük, aynı şekilde Cenevre sürecini değerlendirdik. İlgili arkadaşlarımız, gerek ABD, gerek Rusya ile görüşmelerini devam ettirecekler. ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Dünya Petrol Kongresi nedeniyle İstanbul'a geliyor. Onunla da bu konuları detaylıca görüşeceğiz. Bu konular, Putin'le olan görüşmemizde de gündeme geldi. Konuyla ilgili arkadaşlarımız Rusya'daki muhataplarıyla görüşmelerini sürdürecekler” diye konuştu. Türkiye, Afrin'den gelen taciz ateşlerine bir süredir sınır hattından karşılık veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 dönüşü konuştu

Açıklama yaptınız da ne oldu içeri girdim, hapis yattım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Af Örgütü'nün kendisi için çaba gösterdiği iddiasını yalanladı.

Büyükada'da gözaltına alınanlarla ilgili bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'nın Türkiye'nin Deniz Yücel'de olduğu gibi Türkiye'de gözaltına alınan bazı isimler için hemen bir araya geldiğini ifade etti. Uluslararası Af Örgütü'nün yaptığı açıklamayı da eleştiren Erdoğan, “‘Biz o dönemde, Erdoğan'ın kişisel düşüncelerinden dolayı mahkum edilmemesi yönünde de açıklamalar yapmıştık' demelerine bakmayın. Adamlar o dönemde biz onlara gittiğimizde bizi doğru düzgün kabul bile etmediler. Kaldı ki açıklama yaptınız da ne oldu? İçeri girdim, hapis yattım” diye konuştu.

SURİYELİ KADINA YAPILAN TAHAMÜL EDİLİR DEĞİL


Erdoğan: Suriyelilere karşı kampanyayla bağlantısı yok. Bu, tamamen sapıklık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da Suriyeli bir kadına ve çocuğuna yapılan vahşete ilişkin olarak, “Suriyeli hanım kardeşimizle ilgili bu olay, tahammül edilebilir bir şey değil. Bu nasıl bir vicdansızlıktır! Bu nasıl bir kalpsizliktir! İnsanlıktan nasibi yok bunu yapanların” dedi. “Sosyal medyada Suriyeliler aleyhine kampanyalar da yapıldı. Bunların etkisi oldu mu?” sorusuna Erdoğan, “Onun Sakarya'daki hadiseyle bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Sapıklık bu. Dediğim gibi bunu yapanların insanlıktan nasibi yok” yanıtını verdi.

KAHRAMANLAR ARASINDA AYRIM YAPMAK OLMAZ


Erdoğan: 15 Temmuz kahramanlarının hikayelerinin hepsi birbirinden değerli.

“15 Temmuz'da şehitler verildi, gazilerimiz oldu. Gazi ve şehit hikayelerinden acaba sizi en çok etkileyen hikaye hangisi?” sorusuna Erdoğan, “Yaşananlar arasında dediğiniz türden bir ayrım yapmak imkansız. Zira bu hikayelerin hepsi birbirinden değerli. hele hele bazıları anlatılmaya gelecek gibi değil. Milletimiz dünyada hiçbir örneği görülmeyen bir destan yazdı. Böyle bir milletin ferdi olmak hakikaten herkese nasip olmaz' cevabını verdi.

MAHKEME KARARI GEREKLİ

Teröristlerin iadesi için içerideki davalar önemli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış ülkelerdeki FETÖ ve PKK mensuplarının iadesine ilişkin soru üzerine, “Hangisiyle görüşüyorsak bize, ‘Bununla ilgili her türlü takibi yapacağız' diyorlar. Tabii ki zaman zaman işin yargı boyutunu da önümüze çıkarıyorlar; ‘Bunların yargıda da takibini yapacağız ama belgeler gerekiyor' diyorlar. Bu konuda Türkiye'deki davaların neticelenmesi, yargının hüküm vermesi büyük önem arz ediyor. Akabinde diğer ülkelere mahkeme kararıyla gidildiğinde işimizin daha da kolaylaşacağını düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 dönüşü konuştu

ZAMAN SINIRI BELİRLENMEDİ


FETÖ virüsü iyice temizlenmek zorunda

“15 Temmuz'un üzerinden neredeyse bir yıl geçti. TSK başta olmak üzere kurumlar malum yapının mensuplarından ne oranda temizlenebildi? Bu durum daha ne kadar sürecek?” sorusuna Erdoğan, “Zaman verilemez. Virüsü iyice temizlemek durumundayız. İşte bu ByLock'larla ortaya çıkıyor, Eagle'larla ortaya çıkıyor, yeni haberleşme programlarıyla ortaya çıkıyor. Virüsü yakaladığımız yerde gerekeni yapacağız. TSK, emniyet, yargı, bakanlıklar, aklınıza neresi gelirse gelsin, kurumlarımızı bu virüsten temizlemezsek yola nasıl devam edeceğiz, devletimizi nasıl ayakta tutacağız? Onun için asla taviz yok!' yanıtını verdi.

CHP'NİN YÜRÜYÜŞÜ


Bunların adaletle bir alakaları yok

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sözde adalet yürüyüşüne ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, “Bunların adaletle alakalı olduklarını düşünmüyorum. Benim belediye başkanı iken hapse atılmam Ecevit'in başbakanlığı döneminde gerçekleşti. O zaman DSP Genel Başkanı olsa da neticede CHP'nin her şeyiyle sahiplendiği biridir Ecevit. Merve Kavakçı'yı hatırlatmıştım size. Başörtüsünden dolayı, ‘Bu kadını atın buradan dışarı' diye haykıran kimdi o vakit? Ecevit! Adalet falan dinlemediler. CHP grup toplantısında kendisine karşı çıkan eleştirel sesler kesiliyor, tekme tokat dışarı atılıyor. Bunları yapan tutmuş adaletten bahsediyor. Yolculuk esnasında millete çektirdiği çileyi konuşmuyorum bile” dedi.