TÜRK-İŞ Konfederasyonu Üyeleri İftarda Bir Araya Geldi

TÜRK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu ve Konfederasyona üye sendika genel başkanlarıyla iftar programında bir araya geldi.

TÜRK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu ve Konfederasyona üye sendika genel başkanlarıyla iftar programında bir araya geldi. Ankara Anadolu Otel Downtown’de gerçekleştirilen programda sendika üyelerine seslenen Atalay, kıdem tazminatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Sendikacıların kıdem tazminatı konusunda kamuoyunu bunaltan bir tavır takındığını söyleyen Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz sendikacılar her gün kıdem tazminatı meselesinde belki değişik zamanlarda kamuoyunun duyacağı şekilde tepkiyi göstermekte zorlanıyoruz ama kıdem tazminatında kamuoyunun tamamı sendikaların yapacağı etkinliklerin arkasına takılır. Kıdem tazminatı herkesi ilgilendiriyor. Öyle sık sık kıdem tazminatıyla ilgili konuşuyoruz ki kamuoyu bundan sıkılıyor. Bununla ilgili olumsuz hiçbir işin içinde olmayız. Şuanda da ülkeyi idare edenlerin açıklamaları da fazla kötü değil ama inşallah bu mesele kökten biter” dedi.

Atalay, kıdem tazminatı meselesinin çözülmesinde devletin işverenlere yaptırım uygulaması gerektiğine vurgu yaparak, “Şimdi vergisini, sigortasını ödemeyene ceza var. Devlet öyle bir yaptırım getirsin ki işçinin kıdem tazminatını ödemeyene de ceza versin, mesele kökten çözülmüş olsun. Yani herkes sigortayı, vergiyi ödemek mecburiyetinde, iki satırlık bir maddeyle bu sıkıntıyı da çözeriz diye düşünüyorum kıdem tazminatıyla ilgili” diye konuştu.

Kaynak: İHA