Marmaris Milli Parkı Fotomaratonu Sona Erdi

“Marmaris Milli Parkında Bahar” temalı Marmaris Milli Parkı Fotomaratonu sona erdi.

Marmaris Milli Parkı Fotomaratonu Sona Erdi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, IV. Bölge Müdürlüğü, Marmaris Milli Park Müdürlüğünce düzenlenen Fotomaraton, Marmaris Fotoğraf Dostları Derneği (MARFOT) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF)’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.

Marmaris Milli Parkında Bahar” temalı 46 fotoğrafçının katıldığı ve 160 fotoğrafın değerlendirildiği yarışmada, Marmaris Milli Parkı’nın doğal, estetik değerlerinin farklı bakış açısı ile sanatsal olarak ortaya konulması ve Marmaris Milli Parkı’nın endemik türlerine, flora-fauna, tüm kaynak değerlerine dikkat çekilmesi ve fotoğrafçı bakış açısıyla görsellerinin tespit edilerek tanıtımının yapılması amaçlandı.

Jüri Üyeleri’nin 160 adet fotoğrafı değerlendirmeleri sonucunda birinciliği Mustafa Çalhan, ikinciliği Erdinç Tabancalı, üçüncülüğü ise Mustafa Ünal elde etti. Eser Paşa, Murat İlhan, Mustafa Çalhan Wiltrud KİP Mansiyon ödülüne, Ahmet Gökhan Yerlikaya sığla özel ödülüne, Ali Aslan, Ahmet Gökhan Yerlikaya (2 adet), Aydın Duru, Burhan Kaçar (3 adet), Celal Erdem, Cuma Yurtseven, Deniz Aydemir, Deniz Yılmaz (2 adet), Erdinç Tabancalı (2 adet), İlker Yasin Gül, Mehmet Öz, Mustafa Çalhan, Mustafa Ünal, Osman Karaca, Recep Kanat sergileme ödülüne layık görüldü.

Yarışmada, birinciye 2 bin TL, ikinciye 1500 TL, üçüncüye 1000 TL, Mansiyon ödülü kazananlara 500’er TL, Sığla Özel ödülünü kazanana 500TL ve sergileme ödülü kazananlara 200’er TL para ödülü verildi.

Kaynak: İHA