'Savunmalarda Şunu Gördüm Hiçbiri Suçu Kabul Etmiyor'
AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Silivri’de 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul’daki darbe ana davasına katıldı. Dava süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kuzu, “Savunmalarda şunu gördüm hiçbiri suçu kabul etmiyor” dedi.

“AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE MALZEME HAZIRLIYORLAR”
İçeride çok rahat bir yargılama ortamı olduğunu dile getiren Kuzu, “Elbette ki hava zaman zaman haklı olarak geriliyor. İçeride şehitlerimizin, gazilerimizin yakınları var. Bir de sanık avukatları tahrik ediyorlar. Savunma hakkı falan değil direk ortamı germek için. O germeyi tabi ben hukukçu olarak anlıyorum. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine malzeme hazırlıyorlar. Baskı vardı konuşamadık falan gibi” dedi.
“ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ TOPLUMDAN BİRAZ İLGİ BEKLİYOR”
Şehit ve gazi ailelerinin daha çok ilgi beklediğini söyleyen Kuzu, “Biraz daha bizim dışımızdaki insanlarda gelsin şeklinde. Hem moral olarak hem salondaki havayı biraz daha dolu hale getirmek adına söylüyorlar. Bende aynı fikirdeyim. Biraz daha ilgi olması lazımdı. Partimizden 10-15 vekilimiz vardı içeride. Davayı izliyorlar” şeklinde konuştu.
CHP’YE ELEŞTİRİ
Açıklamalarında Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kontrollü darbe” sözlerini eleştiren Burhan Kuzu, “Maalesef ana muhalefet partisi liderinin densiz bir şeklide, belki de planlı bir şekilde bu dava kontrollü bir darbedir şeklindeki yaklaşımı salona da geçmiş. Salonda da aynı şeyi kullanmaya çalışıyorlar. Bu davayı sulandırmadır ve CHP’nin çok büyük payı var bu işte” dedi.
Burhan Kuzu yaptığı açıklamalardan sonra Silivri Cezaevi’nden ayrıldı.
Öte yandan FETÖ hainlerinin darbe girişiminin başarılı olması halinde tutuklanacakların başında Burhan Kuzu da yer almıştı. Nitekim Silivri’de görülen FETÖ ana davasının iddianamesinde bu hususa yer verilmiştir.
(Alper Korkmaz /İHA)
