Kocaeli'deki Üst Geçide Bülent Ecevit'in Adı Verildi

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: 'Bülent Ecevit, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde siyasetin en dürüst kimlikleri içerisinde en ön sıralarda yer almış, gerçekten halkçı, yurtsever, milliyetçi ve demokrat bir kişiliktir'.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 'Bülent Ecevit, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde siyasetin en dürüst kimlikleri içerisinde en ön sıralarda yer almış, gerçekten halkçı, yurtsever, milliyetçi ve demokrat bir kişiliktir.' dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluslararası Fuar Merkezi mevkisinde yapımı tamamlanan yaya üst geçidine, merhum başbakanlardan Bülent Ecevit'in adı verildi.

Törende konuşan Aksakal, Ecevit'in büyük bir devlet adamı olduğunu söyledi. Ecevit'in isminin Kocaeli'de ölümsüzleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Aksakal, 'Bülent Ecevit Türkiye Cumhuriyeti tarihinde siyasetin en dürüst kimlikleri içerisinde en ön sıralarda yer almış, gerçekten halkçı, yurtsever, milliyetçi ve demokrat bir siyasi kişiliktir. Bugün Türkiye'nin hangi noktasına gidersek gidelim, hangi insan hangi siyasi partiye oy verirse versin, kiminle görüşürsek görüşelim Bülent Ecevit'i apayrı bir yere koyar. Dolayısıyla Bülent Ecevit'in bizlere emaneti olan DSP'yi ve onun kuramını, politikalarını ilelebet yaşatabilmek için çalışmaya devam edeceğiz.' diye konuştu.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da başbakanlardan Bülent Ecevit'in adını taşıyan bir eserin açılışında olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu bu eserden dolayı kutlayan Vali Güzeloğlu, şunları aktardı:

'Özellikle ülkeye hizmetleri olan taşıdığı ve üstlendiği sorumluluklar sonrasında bugün hayırla Bülent Ecevit'e Allah'tan rahmet diliyorum. Kocaeli'deki hem bu anlamdaki karşılıklı anlayışın hem de bu ülkenin geleceğinde birlikte yaşamaya dönük çok önemli bir katkının işareti. Daha önce yaptığımız açılışlarda olduğu gibi bu ülkeye hizmet eden, milletin ve devletin gelişmesine ve kalkınmasına, bugün sahip olduklarımızın geleceğe taşınmasına hizmetleri olan böylesi devlet büyüklerini hem hatırlamak hem anmak hem de gelecek kuşaklara hatırlatmak adına örnek davranış olarak görüyorum.'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Bülent Ecevit'in dürüstlük timsali bir devlet adamı olduğunu söyledi.

Ecevit'in hayatının hep mücadeleyle geçtiğini anlatan Karaosmaoğlu, 'Temiz yaşamış, güzel bir iz bırakmış, güzel bir isim bırakmış, örnek alınması gereken şahsiyetlerden biridir. Bir devlet adamımızın ismini, sonsuzlaştırmak, yaşatmak için bu üst geçide seve seve verdik. Çünkü ülkemize hizmet etmiş, çile çekmiş, sıkıntılar çekmiş, yaşamış. Onlara karşı bizim vefa borcumu var. İnanıyorum bu vefa borcumuzun az da olsa ödemişi oluruz. Kendisini rahmetle anıyorum. Saygıyla anıyoruz. Bu ismi meclisimizin kararıyla oy birliğiyle verdik. Bundan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Doğru ve güzel bir iş yaptığımıza inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, bir süre önce vatandaşların hizmetine açılan üst geçitten geçti.
Kaynak: AA